Antena Meniu Search
x

Țara care construiește un sistem de control de trafic aerian pentru drone

Peste 60 de milioane de zboruri ale dronelor vor avea loc până în 2043 în Australia, astfel că autoritățile din această țară lucrează la realizarea unui sistem de control de trafic aerian dedicat acestor aparate.

de Redactia Observator

la 04.03.2024, 17:25

Țara care construiește un sistem de control de trafic aerian pentru drone
Țara care construiește un sistem de control de trafic aerian pentru drone - Unsplash

Australia se pregătește pentru o creștere masivă a zborurilor cu aparate fără pilot și a taxiurilor zburătoare în următorul deceniu. Airservices Australia, agenția federală care răspunde de controlul spațiului aerian, a desemnat compania Frequentis Australasia să dezvolte un management digital al traficului aerian pentru a integra în siguranță milioanele de zboruri fără echipaj din spațiul aerian aglomerat al țării.

Analizele companiei arată că zborurile dronelor vor crește la 60 de milioane până în 2043, incluzând aici dronele pentru livrări, taxiurile aeriene și alte operațiuni fără echipaj. În prezent au loc aproximativ 1,5 milioane de drone pe an, relatează The Guardian.

Citeşte mai multe pe Spotmedia

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Țara care construiește un sistem de control de trafic aerian pentru drone