Antena Meniu Search
x

Țara care plănuiește interzicerea fumatului pentru tinerii născuți după 2009. Numărul fumătorilor care mor anual e alarmant

Pe modelul din Noua Zeelandă, premierul britanic vrea să scape tinerii de un viciu. Rishi Sunak ia în calcul să ridice în fiecare an, cu un an, vârsta la care ţigările pot fi cumpărate legal. Dacă face acest lucru până în 2026, adolescenţii care au acum 15 ani şi cei care vin după nu vor putea să cumpere niciodată produse din tutun. Anual, fumatul ucide peste 76.000 de oameni în Regatul Unit. 

de Redactia Observator

la 23.09.2023, 21:31

țigară aprinsă
Țara care plănuiește interzicerea fumatului pentru tinerii născuți după 2009. Anual mor 76.000 de oameni din cauza tutunului - Shutterstock (arhivă)

Rishi Sunak, premierul Marii Britanii, are în vedere introducerea unora dintre cele mai dure măsuri anti-fumat din lume, care ar interzice, de fapt, ca următoarea generaţie să mai poată cumpăra ţigări, relatează publicaţiile britanice citând surse din guvern.

Premierul se gândeşte la măsuri similare cu cele introduse de Noua Zeelandă în decembrie anul trecut. Acestea presupuneau creşterea constantă a vârstei legale de fumat, astfel încât tutunul să nu mai fie vândut niciodată persoanelor născute la 1 ianuarie 2009 sau după această dată, transmite Mediafax.

O politică anti-fumat în stil neozeelandez ar însemna că ţigările ar fi eliminate complet pentru următoarea generaţie

În timpul mandatului fostului premier Jacinda Ardern, Noua Zeelandă a legiferat, de asemenea, pentru a reduce conţinutul de nicotină al produselor din tutun şi pentru a le obliga să fie vândute doar prin magazine specializate în tutun, mai degrabă decât prin magazine de proximitate şi supermarketuri.

Laburiştii, opoziţia, au declarat anterior că se consultă cu privire la eliminarea vânzărilor de ţigări pentru cei mai tineri într-un mod similar cu cel din Noua Zeelandă, Wes Streeting declarând în ianuarie că doreşte să afle dacă există un "apetit pentru schimbare" în ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Țara care plănuiește interzicerea fumatului pentru tinerii născuți după 2009. Numărul fumătorilor care mor anual e alarmant