Antena Meniu Search
x

Țara din Europa care elimină taxele pentru mărfurile din Ucraina și interzice exporturile către Rusia

Guvernul britanic a anunţat că a eliminat toate taxele pe mărfurile din Ucraina, în timp ce a impus o interdicţie a exportului de produse şi tehnologii în Rusia care ar putea fi folosite pentru a reprima ucrainenii, scrie BBC. Război Rusia - Ucraina, ziua 62 LIVE TEXT

de Redactia Observator

la 26.04.2022, 10:25

Taxele pentru mărfurile din Ucraina, eliminate
Taxele pentru mărfurile din Ucraina, eliminate - Profimedia (scop ilustrativ)

Măsura a venit ca răspuns la o solicitare directă a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski de a sprijini economia ucraineană, a declarat într-un comunicat secretarul britanic pentru comerţ internaţional, Anne-Marie Trevelyan.

Taxele pentru mărfurile din Ucraina, eliminate

Marea Britanie a eliminat toate tarifele la mărfurile din Ucraina, inclusiv pe exporturile ucrainene cheie precum orzul, mierea, conservele de roşii şi carnea de pasăre, a spus Trevelyan, potrivit news.ro.

„Suntem neclintit alături de Ucraina în această luptă continuă şi vom lucra pentru a ne asigura că Ucraina supravieţuieşte şi prosperă ca naţiune liberă şi suverană”, a spus ea într-un comunicat.

Exporturile către Rusia, interzise

Marea Britanie a anunţat, de asemenea, o interdicţie a exporturilor de produse şi tehnologii către Rusia. Produsele vizate ar putea include echipamente de interceptare şi monitorizare şi „vor închide orice lacune existente pentru a se asigura că Rusia nu cumpără aceste bunuri din Marea Britanie”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Țara din Europa care elimină taxele pentru mărfurile din Ucraina și interzice exporturile către Rusia