Antena Meniu Search
x

Supermarketurile din UK au început să raționalizeze uleiul de gătit. Cea mai mare cantitate provenea din Ucraina devastată de război

În Marea Britanie, unele supermarketuri raționalizează cantitatea de ulei de gătit pe care clienții o pot cumpăra, deoarece proviziile sunt afectate de războiul din Ucraina, scrie BBC.

de Redactia Observator

la 23.04.2022, 16:14

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Shutterstock

Supermarketul Tesco permite fiecărui client să cumpere trei sticle, în timp ce Waitrose și Morrisons au limitat cumpărătorii la două sticle, fiecare.

Cea mai mare cantitate de ulei de floarea soarelui din Marea Britanie provine din Ucraina, iar perturbarea exporturilor din cauza războiului a dus la unele penurii și la o cerere crescută de alternative.

British Retail Consortium explică faptul că aceste măsuri din supermarketuri sunt o măsură temporară „pentru a asigura disponibilitatea pentru toată lumea”. Cumpărătorii pot fi liniștiți deoarece există o mulțime de alternative atunci când vine vorba de ulei de gătit, anunță un expert în produse alimentare. Dar tot el a avertizat și că uleiul de floarea soarelui ar putea fi în curând indisponibil pe rafturi. „Aceste măsuri pot întârzia puțin lucrurile, dar în câteva luni uleiul de floarea soarelui nu va mai fi disponibil pentru cumpărare”.

Ce alternative au cumpărătorii

Pe acelaşi subiect

Pe de altă parte, supermarketurile Sainsbury's și Asda nu raționalizează cantitatea de ulei care poate fi cumpărată de clienți. Un purtător de cuvânt al Sainsbury's a declarat: „Colaborăm îndeaproape cu furnizorii noștri pentru a ne asigura că clienții continuă să aibă mai multe sortimente de ulei de gătit din care să aleagă, inclusiv ulei de măsline, ulei vegetal și ulei de rapiță”.

Producătorii de alimente din Marea Britanie care folosesc ulei de floarea soarelui ca ingredient în produsele lor, cum ar fi chipsurile, și-au exprimat, de asemenea, îgrijorarea cu privire la stocurile disponibile.

Food Standards Agency și Food Standards Scotland le-au transmis consumatorilor că unele produse etichetate ca conținând ulei de floarea-soarelui pot conține de fapt alternative, cum ar fi uleiul de rapiță, într-o încercare de a se asigura că produsele rămân disponibile. Ei au avertizat că oricine are alergii la aceste ingrediente ar trebui să caute informații suplimentare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Supermarketurile din UK au început să raționalizeze uleiul de gătit. Cea mai mare cantitate provenea din Ucraina devastată de război