Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Țara din Europa care ia în calcul castrarea chimică a violatorilor. Măsura stă pe masa autorităților de 22 de ani

Guvernul Giorgiei Meloni analizează să recurgă la castrarea chimică a celor găsiţi vinovaţi de violenţe sexuale, după ce Partidul Liga (extremă dreaptă) a obţinut susţinerea Executivului să lanseze o dezbatere pe această temă în cadrul unui proiect de lege a securităţii, dezvăluie cotidianul italian La Repubblica.

de Redactia Observator

la 29.09.2024 , 15:09

Țara din Europa care ia în calcul castrarea chimică a violatorilor. Măsura stă pe masa autorităților de 22 de ani Țara din Europa care ia în calcul castrarea chimică a violatorilor. Măsura stă pe masa autorităților de 22 de ani - Shutterstock

Potirvit cotidianului italian, în cadrul proeictului legii securităţii, Partidul Liga (extrema dreaptă) a cerut ”să se înfiinţeze în cel mai scurt timp o Comisie sau (să se deschidă) o dezbatere” pe acest subiect, scrie News.ro.

Potrivit cotidianului, o asemenea măsură se află pe masă de 22 de ani. Deputaţii italieni vor ca acest eventual recurs ”să aibă ca scop o reducere a riscul recidivei şi să fie reversibil”, o sugestie cu care opoziția mu a fost de acord, fiind consideră ”anticonstituţională”.

Italia ia în calcul castrarea chimică a violatorilor

Articolul continuă după reclamă

În Franţa, o asemenea măsură există în cazul unei infracţiuni sexuale, scrie Le Figaro.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe site-ul administraţiei franceze scrie că ”castrarea chimică, numită şi "tratament inhibitor al libidoului" este un tratament medical destinat autoritlor infracţiunilor sexuale. Ea vizează o reducere a libidoului unei persoane fără mutilarea corpului uman. Ea nu este ireversibilă, efectele ei încetează atunci când condamnatul îşi oprește tratamentul”.

Însă nu este vorba despre o măsură judiciară, ci despre un tratament medical.

”O jurisdicţie penală poate dispune un tratament împotriva unui delincvent sexual. În acest caz, medicul poate prescie un tratament care să inhibe libidoul. Acest tratament nu poate fi decis niciodată de către jurisdicţii penale”, se arată în text.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi poliță facultativă de asigurare a locuinței?
Observator » Ştiri externe » Țara din Europa care ia în calcul castrarea chimică a violatorilor. Măsura stă pe masa autorităților de 22 de ani