Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ţara din Europa în care se va reintroduce serviciul militar obligatoriu. Preşedintele spune că "are nevoie de o armată puternică"

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic a anunţat sâmbătă că şi-a dat acordul pentru restabilirea serviciului militar obligatoriu în ţara sa, despre care a spus că "are nevoie de o armată puternică", relatează AFP, citat de Agerpres.

de Redactia Observator

la 14.09.2024 , 16:01

Ţara din Europa în care se va reintroduce serviciul militar obligatoriu. Preşedintele spune că "are nevoie de o armată puternică" Ţara din Europa în care se va reintroduce serviciul militar obligatoriu. Preşedintele spune că "are nevoie de o armată puternică" - Shutterstock

În timpul unei ceremonii la Academia Militară din Belgrad, preşedintele a precizat că serviciul militar obligatoriu va dura 75 de zile.

"Sper să înţelegeţi cu toţii cât de mult avem nevoie de o armată puternică, cât de mult avem nevoie să cumpărăm şi să producem mai multe arme", a spus Vucic"Nu dorim să atacăm pe nimeni. Şi nu o vom face. Dar vrem să-i descurajăm pe toţi cei care ne ameninţă în fiecare zi şi neîncetat", a adăugat el.

Propunerea trebuie aprobată de guvern şi apoi votată de parlament

Articolul continuă după reclamă

Această propunere de reinstituire a serviciului militar obligatoriu trebuie încă aprobată de guvern şi apoi votată de parlament, unde însă partidul lui Vucic are o majoritate solidă.

Premierul sârb Milos Vucevic a declarat vineri că guvernul este "gata să trimită această propunere parlamentului foarte repede şi să o implementeze în 2025, după îndeplinirea condiţiilor logistice şi administrative".

Serbia a pus capăt serviciului militar obligatoriu în 2011 şi de atunci are o armată profesionistă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Ştiri externe » Ţara din Europa în care se va reintroduce serviciul militar obligatoriu. Preşedintele spune că "are nevoie de o armată puternică"