Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ţara în care părinţii săraci dau bani grei pentru a-şi trimite copiii la "şcolile de hoţi". Sunt învăţaţi cum să fure de la nunţi

Părinții din satele sărace din India plătesc sume mari de bani pentru a-și trimite copiii la aşa-zisele "școli de hoţi", unde sunt învăţaţi cum să fure de la nunţile celor mai bogaţi, potrivit NDTV şi South China Morning Post.  

de Redactia Observator

la 01.09.2024 , 11:08

Ţara în care părinţii săraci dau bani grei pentru a-şi trimite copiii la "şcolile de hoţi". Sunt învăţaţi cum să fure de la nunţi
Ţara în care părinţii săraci dau bani grei pentru a-şi trimite copiii la "şcolile de hoţi". Sunt învăţaţi cum să fure de la nunţi - Shutterstock

În timp ce unii copii merg la şcoală pentru a primi o educaţie aleasă, alții sunt trimiși la "școlile de hoți" pentru a învăța să comită infracțiuni. Trei sate din regiunea Madhya Pradesh sunt cunoscute, în special, pentru instruirea copiilor în "arta" furtului, potrivit NDTV, un canal de știri local.

Minorii de 12 sau 13 ani sunt trimişi chiar de părinţi pentru a se alătura grupărilor de infractori şi pentru a învăţa cum să fure din buzunare, cum să smulgă genţile oamenilor în locuri aglomerate şi cum să scape atunci când sunt urmăriţi de poliţie. 

Aceste "lecţii" nu sunt gratis. Părinţii plătesc până la 4.000 de dolari pentru a-şi transforma copiii în hoţi iscusiţi. Cei mici sunt învăţaţi cum să obțină acces la cele mai exclusiviste nunți din înalta societate, iar după un an de antrenament, pot "absolvi", furând bijuteriile invitaţilor. 

Articolul continuă după reclamă

Cum funcţionează "şcolile de hoţi"

Pe acelaşi subiect

Odată ce devin parte din lumea interlopă, adolescenţii, care de cele mai multe ori provin din familii sărace, fără educaţie, ajung să câștige de cinci până la șase ori mai mult decât taxele "de şcolarizare", iar părinții lor pot primi și o plată anuală de peste 3.600 dolari de la liderii grupărilor.

Potrivit autorităţilor, peste 300 de copii au fost implicați în furturi la nunți în toată India. Pe 8 august, în timpul unui eveniment din Jaipur, un oraș din nord-vestul Indiei, un hoț a furat o geantă care conținea bijuterii în valoare de 15 milioane de rupii (180.000 dolari) și 100.000 de rupii în numerar.

Inspectorul de poliție Ramkumar Bhagat a declarat că, deoarece majoritatea infractorilor sunt minori, este „extrem de dificil” pentru poliție să ia măsuri. Persoanele condamnate pentru furt în India pot face până la șapte ani de închisoare și pot primi o amendă. Cu toate acestea, sistemul juridic al țării este mai indulgent în gestionarea infracțiunilor juvenile. Iar în sate, localnicii îi protejează, de asemenea, pe infractorii minori, ceea ce face misiunea poliției şi mai dificilă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Ce variantă aţi ales pentru încălzirea locuinţei?
Observator » Ştiri externe » Ţara în care părinţii săraci dau bani grei pentru a-şi trimite copiii la "şcolile de hoţi". Sunt învăţaţi cum să fure de la nunţi