Antena Meniu Search
x

Video Ţările unde nu există Covid. Sunt locuri unde nu s-a înregistrat nici măcar un caz de infectare

În timp ce lumea întreagă se pregăteşte pentru un val masiv de infectări, generat de varianta Omicron a coronavirusului, vă vine să credeţi sau nu, există câteva teritorii care au scăpat de asaltul Covid. Sunt locuri unde nu s-a înregistrat nici măcar un caz de infectare. Lista a fost dată publicităţii chiar de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

de Redactia Observator

la 26.12.2021, 10:12

Vezi și

Tuvalu este unul dintre paradisurile în care nu există Covid. Plajele idilice cu nisip fin, mărginite de ape de culoare turcoazului sunt printre cele mai sigure locuri de pe planetă. Nicio persoană infectată nu a ajuns aici. Una dintre explicaţii ar fi că insula cu 11 mii de locuitori se numără şi printre cele mai puţin vizitate locuri din lume. Mai puţin de 200 de turişti îi trec pragul în fiecare an.

Aici problemele sunt altele. Ca să denunţe pericolul uriaş pe care încălzirea climei îl reprezintă pentru ţara sa, ministrul de Externe s-a filmat în apă până la genunchi. Micul stat riscă să dispară dacă nivelul mărilor şi oceanelor va mai creşte. Cel mai înalt punct al ţării se află la 4 metri şi jumătate deasupra nivelului mării. Din 1993 şi până acum, nivelul apelor a crescut deja cu jumătate de metru.

Nauru, Tonga, Kiribati, dar şi Sfânta Elena, pe lista locurilor fără cazuri de Covid

Un alt loc fără Covid este Nauru. Ţara cu 10 mii de locuitori din Micronezia poate fi traversată, la pas, într-o singură zi. Tot izolarea pare să fie motivul pentru care virusul nu a ajuns aici. 

Tonga, Kiribati, dar şi Sfânta Elena, locul exilului lui Napoleon, figurează şi ele pe lista locurilor fără cazuri de Covid. În clasament au mai intrat Coreea de Nord şi Turkmenistan. Oficialii de aici nu au raportat niciun caz de Covid, însă datele furnizate de aceste state sunt puse sub semnul întrebării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Ţările unde nu există Covid. Sunt locuri unde nu s-a înregistrat nici măcar un caz de infectare