Antena Meniu Search
x

Video Tată ucis de rachete, în Gaza, în timp ce își liniștea fetițele îngrozite de bombardamente: ”Nu vă fie teamă, continuați să vă jucați, e aproape gata”

Imagini tulburătoare au fost filmate în casa lui Ahmed al-Mansi, din Gaza, cu câteva clipe înainte ca acesta să fie ucis în atacurile aeriene israeliene. ”Nu vă fie teamă, continuați să vă jucați, este aproape gata”, le spune tatăl palestinian celor două fete ale sale în timp ce încearcă să le protejeze atunci când avioanele de război israeliene trec pe deasupra casei lor. 

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 19.05.2021, 12:58

Ahmed al-Mansi își liniștește fiicele în timpul bombardamentelor israeliene în Fâșia Gaza
Tată ucis de rachete, în Gaza, în timp ce își liniștea fetițele îngrozite de bombardamente - Captura YouTube

Cu doar câteva minute înainte de a fi ucis într-un nou raid aerian, Ahmed al-Mansi, în vârstă de 35 de ani, își filma cele două fiice, în vârstă de 6 și 12 ani, jucându-se cu o jucărie de pescuit magnetică pe care tocmai o cumpărase pentru a le distrage atenția de la bombardamentele Israelului în Fâșia Gaza.

Videoclipul a fost postat miercuri trecut pe canalul YouTube de familie numit „Sarah și Hala stars”, care în ultimele patru luni a documentat viața fetelor din Gaza, scrie The Independent.

Canalul a adunat zeci de mii de vizualizări și a ridicat familia la un fel de statut de celebritate în Strip, mulți oameni spunând că vizionarea imaginilor le-a adus confort.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ahmed al-Mansi și-a protejat fiicele până în ultima clipă

În ciuda eforturilor de a-și mângâia fiicele și de a le asigura că sunt în siguranță, Ahmed a fost ucis într-o serie feroce de raiduri aeriene asupra orașului său din nordul Fâșiei Gaza în weekendul trecut.

Filmările realizate de membrii familiei sale, care au supraviețuit atacurilor din acea noapte, sunt îngrozitoare.

Întreg cartierul este bombardat cu cel puțin 10 lovituri în doar 15 secunde. În întuneric, copiii pot fi auziți țipând.

Atacurile israeliene vizau rețelele subterane de tuneluri ale Hamas

Israelul a spus că în acea noapte a atacat rețelele subterane de tuneluri pe care militanții le folosesc în lupte.

Ahmed se numără printre cei 213 de oameni uciși în Gaza, potrivit unui raport al Ministerului Sănătății din Gaza. 

În Israel, numărul morților a crescut la 12 marți, după ce doi muncitori thailandezi au fost uciși într-un atac masiv cu rachete asupra Eshkol, potrivit poliției.

În ciuda eforturilor internaționale intense de a obține o încetare a focului, cu un trimis american prezent și mediatori egipteni care navighează între cele două părți, luptele au continuat.

Primul ministru israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat după o întâlnire cu oficialii săi militari de luni că va continua să acționeze ”atât timp cât este necesar pentru a restabili calmul și securitatea tuturor cetățenilor israelieni”.

Militanții din Gaza - care au lansat 3.200 de rachete fără precedent asupra Israelului - au promis, de asemenea, să continue bombardamentele și au amenințat încă o dată că va bombarda Tel Aviv.

Prinși în focul încrucișat, civilii plătesc prețul final

Organizația Națiunilor Unite a anunțat marți că 52.000 de persoane au fost strămutate în Gaza și mai mult de 2.500 au rămas fără adăpost, deoarece le-au fost distruse locuințele.

Între timp, numărul morților continuă să crească.

Fratele mai mare al lui Ahmed, Hamed, în vârstă de 36 de ani, un cunoscut fotograf din Gaza, a declarat pentru The Independent că, cu o zi înainte ca Ahmed să fie ucis, că acesta organizase o petrecere de aniversare pentru Hala, fiica sa de șase ani.

„Încerca să facă totul pentru a le face să se simtă fericite, să le distragă atenția de la coșmar”, a spus Hamed.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Tată ucis de rachete, în Gaza, în timp ce își liniștea fetițele îngrozite de bombardamente: ”Nu vă fie teamă, continuați să vă jucați, e aproape gata”