Antena Meniu Search
x

Taxă suplimentară pentru turiștii care merg în vacanță în Grecia, la vară

Grecia scumpeşte vacanţele. O taxă suplimentară va fi introdusă de anul acesta, între lunile martie şi octombrie. Variază între un euro şi jumătate şi 10 euro pe noapte, în funcţie de câte stele are hotelul. Guvernul Greciei crede că, în 2024, va aduna 300 de milioane de euro din această taxă. Banii vor fi folosiţi pentru a ajuta ţara să supravieţuiască schimbărilor climatice. Noua taxă nu va fi inclusă în tariful de cazare şi va trebui achitată separat, la sosire.

de Redactia Observator

la 09.01.2024, 22:04

Vezi și

Astfel, "musafirii" ar trebui să plătească o "taxă de climă" de 70 de euro pentru o cazare de șapte zile la un hotel de cinci stele.

Pentru cei care rezervă apartamente de vacanță se va aplica un tarif fix de 1.5 euro pe zi, iar pentru locuințele unifamiliale, mai exclusiviste, taxa va fi de 10 euro, similar cu hotelurile de lux. Totuşi, vorbim despre o taxare sezonieră, impusă din luna martie şi până în luna octombrie.

Specialiştii se tem însă că această măsură ar putea avea un impact negativ asupra numărului de turiști care vor alege Grecia în 2024.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Taxă suplimentară pentru turiștii care merg în vacanță în Grecia, la vară