Antena Meniu Search
x

Israelienii au respectat distanțarea socială la un protest uriaș organizat la Tel Aviv, în numele salvării democrației

Mii de israelieni au protestat, duminică seară, în piața Yitzhak Rabin din Tel Aviv, nemulțumiți de cele mai recente negocieri purtate pentru formarea guvernului între premierul Benjamin Netanyahu şi fostul său rival Benny Gantz.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 20.04.2020, 13:23

  • Israelienii au păstrat distanța socială la protestul de duminică seară
  • Dotați cu măști de protecție și pancarte, mii de oameni au ieșit în stradă pentru „salvarea democrației”

Protestatarii au răspuns unui apel lansat pe Facebook de mişcarea „steagurilor negre”, care a atras atenția asupra amenințărilor repetate la adresa democrației israeliene.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cu măști de protecție pe față, protestatarii au păstrat distanța de 2 metri unii faţă de alţii, în conformitate cu regulile Ministerului Sănătății din această țară, pentru manifestările publice pe timp de pandemie

Potrivit organizatorilor, citați de Times Of Israel, peste 5.000 de oameni au participat la mișcarea de protest.

„Lăsaţi democraţia să câştige”, se putea citi pe pancarte. „Ministrul infracţionalităţii” au scris alţi manifestanţi pe măştile lor, fluturând steaguri negre, simbol, pentru ei, al ameninţărilor la adresa democraţiei israeliene.

Oamenii au protestat păstrând distanța de cel puțin doi metri unii față de alții

În urma alegerilor legislative din 2 martie, al treilea scrutin în mai puţin de un an, care ar fi trebuit să conducă într-un final la o departajare între Netanyahu şi Gantz, preşedintele ţării Reuven Rivlin i-a încredinţat celui din urmă sarcina de a forma guvernul.

În plină epidemie de coronavirus, Gantz a surprins prin decizia sa de a accepta formarea unui guvern de „unitate şi de urgenţă” cu Benjamin Netanyahu, deşi anterior jurase să nu împartă puterea cu el până când acesta nu îşi rezolvă problemele cu legea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Israelienii au respectat distanțarea socială la un protest uriaș organizat la Tel Aviv, în numele salvării democrației