Antena Meniu Search
x

Gafă în Japonia: televiziunea naţională a anunţat în mod eronat lansarea unei rachete nord-coreene

Televiziunea publică din Japonia, NHK, a anunţat în mod eronat lansarea unei rachete nord-coreene. Postul tv şi-a cerut ulterior scuze pentru gafa comisă.

Televiziunea publică din Japonia NHK a anunţat în mod eronat lansarea unei rachete nord-coreene - Reuters

Televiziunea publică din Japonia, NHK, a anunţat în mod eronat lansarea unei rachete nord-coreene. Postul tv şi-a cerut ulterior scuze pentru gafa comisă.

Informaţia eronată despre lansarea unei rachete de către Coreea de Nord a fost transmisă de televiziunea publică japoneză NHK pe site-ul său şi pe o aplicaţie de prevenire a dezastrelor. Ulterior, postul tv a făcut pasul înapoi.

"În jurul orei 18.55, am transmis pe site-ul nostru şi pe aplicaţia de prevenire a dezastrelor traiectoria de lansare a rachetei nord-coreene, dar informaţia a fost incorectă. Informaţia nu a apărut în schimb pe sistemul naţional de alertă. Ne cerem, cu sinceritate, scuze", a spus NHK.

Incidentul vine la doar câteva zile după unul similar, produs în Statele Unite. În weekend, în Hawaii a fost dată o alertă falsă a unui atac cu rachetă, de către Protecţia Civilă.

Anunţul a provocat panică. Ulterior, autorităţile au explicat că un angajat "a apăsat butonul greşit" la schimbarea turei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Gafă în Japonia: televiziunea naţională a anunţat în mod eronat lansarea unei rachete nord-coreene