Antena Meniu Search
x

Temperaturi de aproape 50 de grade Celsius în Mexic. Cel puţin 100 de persoane au murit din cauza valului extrem de căldură

Situaţie critică în Mexic, din cauza caniculei. Cel puţin 100 de persoane au murit în ultimele două săptămâni, în condiţiile în care temperaturile au urcat la aproape 50 de grade Celsius în unele zone ale ţării, a anunţat, joi, Ministerul Sănătăţii.

de Redactia Observator

la 30.06.2023, 09:45

Un val de căldură care a durat trei săptămâni în această lună a pus la încercare reţeaua de energie din cauza cererii record, a forţat autorităţile să suspende cursurile în unele zone şi mulţi mexicani s-au sufocat efectiv.

Val extrem de căldură în Mexic

Peste două treimi dintre decese au survenit în săptămâna 18-24 iunie, restul în săptămâna precedentă, a precizat ministerul într-un raport privind temperaturile extreme. În aceeaşi perioadă a anului trecut a fost înregistrat doar un singur deces legat de căldură, potrivit News.

Aproape toate decesele au fost atribuite unui accident vascular cerebral provocat de căldură, iar câteva au fost cauzate de deshidratare. Aproximativ 64% dintre decese au avut loc în nordul statului Nuevo Leon, la graniţa cu Texas. Cele mai multe dintre celelalte au fost înregistrate în statele vecine Tamaulipas şi Veracruz de pe coasta Golfului.

În ultimele zile, temperaturile au scăzut pe măsură ce sezonul ploios a adus precipitaţiile atât de necesare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Temperaturi de aproape 50 de grade Celsius în Mexic. Cel puţin 100 de persoane au murit din cauza valului extrem de căldură