Antena Meniu Search
x

Temperaturile record amenință rețeaua electrică din California. Guvernatorul a declarat stare de urgență energetică pentru a limita consumul

California a evitat întreruperile de curent pentru o a doua zi consecutivă, chiar dacă temperaturile au crescut consumul de energie electrică la un nivel record. Statul a impus cel mai înalt nivel de urgență energetică timp de câteva ore marți și a cerut consumatorilor să oprească luminile, să oprească aparatele de aer condiționat și să oprească aparatele consumatoare de energie electrică după o zi de stres extraordinar asupra infrastructurii electrice, deoarece temperaturile din multe zone au depășit 43 grade Celsius, notează Bloomberg.

de Adrian Popovici

la 07.09.2022, 16:24

În ultimii ani, California a devenit tot mai dependentă de energia solară și de hidrocentrale.
Rețeau electrică din California este folosită la limită din cauza caniculei din ultimele zile. - Profimedia

Consumul de energie electrică a ajuns la 52 gigawați marți, doborând cu ușurință un record stabilit în 2006, potrivit California Independent System Operator. Autoritățile statale au emis alerte de urgență direct pe telefoanele mobile din mai multe comitate prin care solicitau limitarea imediată a consumului de energie electrică, iar datele din rețea arată că cererea a scăzut în răspuns. Măsurile de urgență au fost în cele din urmă ridicate la ora locală 21.

California, sub un val de căldură extremă

O mare parte din California rămâne sub o avertizare de caniculă până vineri, autoritățile pregătindu-se deja pentru o presiune mai severă asupra sistemului de alimentare electrică miercuri. Guvernatorul Gavin Newsom a explicat într-un mesaj postat pe contul de Twitter că perioada critică încă nu s-a terminat și că speră că cetățenii săi vor respecta, din nou, recomandările autorităților.

Cea mai mare companie de electricitate din stat, PG&E corp., a declarat marți că a anunțat aproximativ 525.000 de gospodării și companii că ar rămâne fără energie electrică timp de până la două ore. Acest avertisment a venit atunci când temperaturile din centrul orașului Sacramento au depășit 46 de grade Celsius, depășind un record stabilit în 1925.

Guvernatorul Newsom a semnat recent un ordin executiv care extinde până vineri măsurile de urgență pentru a elibera surse suplimentare de alimentare. Multe clădiri de stat au primit ordin să aprindă luminile și aerul condiționat la ora 4:00, iar el a cerut locuitorilor și companiilor să conserve echivalentul a 3 gigawați de energie pentru a opri penele de curent.

Posibilitatea ca rețeau de electricitate a Californiei să cedeze din cauza creșterii consumului în timpul perioadelor caniculare subliniază modul în care aceasta a devenit vulnerabilă în fața condițiilor meteorologice extreme, pe măsură ce trec de la combustibili fosili la energie regenerabilă. California a închis agresiv centralele electrice pe gaze naturale în ultimii ani, lăsând statul din ce în ce mai dependent de fermele solare care produc mai puțină energie pe măsură ce se apropie seara. În același timp, statul se confruntă cu cea mai gravă secetă din sud-vestul țării din ultimii 1.200 de ani, subminând producția de hidroenergie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Temperaturile record amenință rețeaua electrică din California. Guvernatorul a declarat stare de urgență energetică pentru a limita consumul