Antena Meniu Search
x

Tensiuni la nivel înalt: Zeci de avioane militare chineze au pătruns în spaţiul aerian taiwanez

Autorităţile militare din Taiwan au mobilizat avioane de vânătoare şi au activat sisteme antiaeriene în contextul în care zeci de aeronave militare chineze au pătruns vineri în zona aeriană taiwaneză, informează publicaţia The Hill.

De Redactia Observator la 01.10.2021, 23:03
Shenyang-J11
Tensiuni la nivel înalt: Zeci de avioane militare chineze au pătruns în spaţiul aerian taiwanez - Shutterstock

Forţele Aeriene chineze au trimis în zona aeriană a Taiwanului 18 avioane de vânătoare J-16, două bombardiere H-6, patru avioane de vânătoare Suhoi Su-30 şi o aeronavă antisubmarin, informează Mediafax.

Taiwanul a ripostat prin mobilizarea unor avioane de vânătoare şi activarea sistemelor antiaeriene, conform Ministerului Apărării de la Taipei. Incidentele au avut loc de Ziua Naţională a Chinei şi intervin după o serie de exerciţii aeriene şi navale efectuate de armata chineză în apropierea Taiwanului.

18 avioane de vânătoare trimise în spaţiu aerian taiwanez

Beijingul contestă vehement Administraţia proindependenţă din Taiwan, teritoriu care este oficial parte a Chinei. Administraţia de la Beijing a avertizat că va trimite armata în Taiwan dacă sunt continuate acţiunile separatiste.

Statele Unite au relaţii neoficiale cu Administraţia proindependenţă din Taiwan şi tocmai au aprobat vânzarea unor sisteme antiaeriene în valoare de 750 de milioane de dolari, spre furia Beijingului.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Tensiuni la nivel înalt: Zeci de avioane militare chineze au pătruns în spaţiul aerian taiwanez