Antena Meniu Search
x

TEROARE în Anglia! Un suspect este trântit la pământ de poliţişti înarmaţi până în dinţi, în Birmingham, la o săptămână după atacul de la Londra. IMAGINI ŞOCANTE

La o săptămână după atacul de la Londra, în urma căruia şi-au pierdut viaţa patru persoane şi au fost rănite 50, poliţia britanică este în continuare în alertă. Imagini surprinse în momentul în care poliţişti înarmaţi până în dinţi trântesc la pământ un suspect, în timpul unor percheziţii efectuate la Birmingham, au apărut în presa locală.

La o săptămână după atacul de la Londra, în urma căruia şi-au pierdut viaţa patru persoane şi au fost rănite 50, poliţia britanică este în continuare în alertă. Imagini surprinse în momentul în care poliţişti înarmaţi până în dinţi trântesc la pământ un suspect, în timpul unor percheziţii efectuate la Birmingham, au apărut în presa locală.

Potrivit www.birminghammail.co.uk, poliţişti înarmaţi au efectuat, miercuri, percheziţii la şase adrese din oraşul Birmingham, considerat unul dintre centrele islamiştilor britanici, şi au reţinut doi suspecţi, un bărbat de 21 de ani şi o femeie de 23 de ani.

În imaginile apărute în presă, se observă cum un bărbat este scos cu forţa dintr-un automobil Ford Fiesta, este trântit la pământ, iar un poliţist strigă: "La pământ! La pământ!". Apoi, în timp ce este reţinut, poliţistul îi ţine arma la cap.

Pe acelaşi subiect

Potrivit poliţiei, aceste arestări nu ar avea legătură cu atacul comis de Khalid Masood la Londra.

Atacul de pe podul Westminster

Cinci persoane şi-au pierdut viaţa, inclusiv atacatorul, în vreme ce alte 50 de persoane au fost rănite după ce Khalid Masood a intrat cu maşina în trecătorii de pe podul Westminster, înainte de a înjunghia mortal un poliţist în curtea Parlamentului.

Anchetatorii au confirmat că filmul evenimentelor a durat 82 de secunde, din momentul în care atacatorul a intrat cu maşina în primii trecători şi până la uciderea sa în curtea legislativului de la Londra.

”Masood a acţionat de unul singur în acea zi şi nu există nicio informaţie care să sugereze că alte atacuri sunt organizate. Chiar dacă a acţionat singur în orchestrarea atentatului, noi trebuie să stabilim cu absolută claritate de ce atacatorul a comis aceste acţiuni de negrăit pentru a-i asigura pe londonezi şi pentru a le da un răspuns famililor care i-au pierdut pe cei dragi, victimelor şi supravieţuitorilor acestor actrocităţi”, a declarat poliţistul Neil Basu.

Khalid Masood s-a născut drept Adrian Russell Ajao în Kent şi a locuit ultima dată în West Midlands.

Tată a trei copii, el s-a mutat de-a lungul vieţii în Crawley (West Sussex), Rye şi Eastbourne (ambele în East Sussex), precum şi la Luton şi în estul Londrei.

“Când am văzut imaginile la televizor şi în ziare cu bărbatul care a comis atacul, l-a recunoscut ca bărbatul care a locuit alături”, a declarat o vecină a atacatorului, din Birmingham.

Birmingham este unul dintre centrele islamiştilor britanici. Potrivit unui studiu dat publicităţii luna aceasta de centrul de reflecţie Henry Jackson, 39 dintre cei 269 de oameni condamnaţi pentru terrorism, în perioada 1998-2015, au provenit din acest oraş.

De asemenea, printre comploturile vizate se numără cel pentru răpirea şi decapitarea unui soldat britanic. În decembrie, doi bărbaţi din Birmingham au fost găsiţi vinovaţi pentru că voiau să dea 3.000 de lire sterline unuia dintre suspecţii pentru atentatul de la Bruxelles, Mohamed Abrini.

În Birmingham trăiesc peste 213.000 de musulmani, adică o cincime din populaţia oraşului, potrivit unui recensământ din 2011.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri externe » TEROARE în Anglia! Un suspect este trântit la pământ de poliţişti înarmaţi până în dinţi, în Birmingham, la o săptămână după atacul de la Londra. IMAGINI ŞOCANTE