Antena Meniu Search
x

TEROARE LA PARIS | An negru pentru Franţa. Parisul de altă dată e acum un oraş "fortificat"

E un an negru pentru Franţa. Început cu atacul de la revista Charlie Hebdo. Şi încheiat cu cele mai sângeroase atentate teroriste din istoria ţării. Un act de război, aşa cum le descrie preşedintele Francois Hollande.

Vezi și

 E un an negru pentru Franţa. Început cu atacul de la revista Charlie Hebdo. Şi încheiat cu cele mai sângeroase atentate teroriste din istoria ţării. Un act de război, aşa cum le descrie preşedintele Francois Hollande. E stare de urgenţă. Iar Parisul e un oraş închis. Nu se circulă! Nici pe jos, nici cu maşinile, cu atât mai puţin cu mijloacele de transport în comun. Orice fel de manifestaţie publică e interzisă până pe 19 noiembrie. Iar atracţiile turistice Luvru şi Turnul Eiffel, devenite simbolul oraşului luminii, rămân închise pe termen nelimitat. În jurul lor patrulează acum armata franceză.

Tot ceea ce înseamnă instituţii publice cu program de weekend au fost închise. Nici mijloacele de transport nu au funcţionat. Disneyland-ul, Turnul Eiffel şi Muzeul Luvru, simbolurile capitalei parisiene, au fost închise şi vor rămâne aşa, cel puţin câteva zile. Doar soldaţii care le păzesc pot fi văzuţi în apropierea monumentelor care în mod obişnuit erau vizitate de 10 mii de oameni, zilnic.

Astăzi parizienii au fost teribil de speriaţi. Însă sute dintre ei s-au mobilizat pentru a dona sânge pentru răniţii care au atât de mare nevoie. Şi de la centrele de transfuzii toţi au mers înapoi acasă.

Măsurile concrete vor fi prezentate de preşedintele Hollande luni în Parlament. Şi vor fi unele fără precedent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » TEROARE LA PARIS | An negru pentru Franţa. Parisul de altă dată e acum un oraş "fortificat"