Antena Meniu Search
x

Tornada din Oklahoma, mai puternica decat explozia atomica de la Hiroshima

Tornada care a devastat cartierele suburbane din Oklahoma City a fost mult mai puternica decat explozia atomica de la Hiroshima, potrivit expertilor

Vezi și

Bilantul oficial al dezastrului este de 24 de morti, intre care 7 copii, dupa ce, in haosul de dupa furtuna, s-a vorbit de mult mai multe victime. Echipele de salvare continua cautarea catorva persoane disparute

Tornada de la Oklahoma City a fost clasificata in categoria maxima, cea de-a cincea. A fost prima, de o asemenea putere, din ultimii doi ani. O asemenea tornada dezlantuie cele mai puternice rafale de vant de pe planeta noastra, cu o forta mai mare decat a uraganelor sau chiar a bombelor atomice.

Dupa o asemenea furtuna, este greu de crezut ca a mai ramas ceva in picioare in cartierele lovite in plin. Ramasi pe drumuri, localnicii sunt, totusi, multumiti ca au ramas in viata si sunt gata sa-si recladeasca vietile. “Este greu, dar stiu ca Domnul va avea grija de noi, asa cum a avut si in trecut”, a povestit una din supravietuitoare. In ciuda ploii, echipele de salvare au verificat toate ruinele cladirilor prabusite. Peste 100 de supravietuitori au fost scosi de sub daramaturi. Eforturile se vor concentra, acum, pe reconstructie.  “In toata aceasta tragedie cu pierderi de vieti omenesti, am vazut si rezistenta, curajul si forta oamenilor nostri. Si vom trece cu bine prin asta, vom invinge si vom reconstrui”, au declarat oficialii.

In regiunea sinistrata, la doar 15 kilometri de cartierul cel mai greu lovit, locuieste si Nadia Comaneci. Ea se afla la Las Vegas in momentul catastrofei si este in afara oricarui pericol.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Tornada din Oklahoma, mai puternica decat explozia atomica de la Hiroshima