Antena Meniu Search
x

Video "Totul a căzut. Nu mai putem trăi aici". Japonia, îndoliată de cutremurul de 7,6 pe Richter. Numărul deceselor creşte

Cutremur în Japonia. Japonia este într-o cursă contracronometru pentru salvarea supravieţuitorilor din cutremurul devastator de ieri. Echipele de intervenţie au fost suplimentate, dar în ciuda eforturilor, numărul deceselor creşte.

de Redactia Observator

la 02.01.2024, 21:57

Vezi și

Cutremurul de 7,6 a făcut dezastru. Şoselele s-au rupt, pur şi simplu, iar maşinile au căzut în craterele adânci. Aproape 60.000 de oameni au fost evacuaţi, iar cei care s-au întors acasă după dezastru au avut parte de un şoc. Locuinţele lor erau distruse aproape în întregime.

Cutremur de 7,6 pe Richter în Japonia 

"Totul a căzut. Nu este doar mizerie – peretele s-a prăbușit și poți vedea până în camera alăturată. Nu cred că mai putem trăi aici. Casa noastră a fost dărâmată şi după ultimul cutremur, în 2007. Tocmai am reconstruit-o. Nu cred că o putem reconstrui din nou",spune Miki Kobayashi, localnică din Anamizu.

1.000 de soldați au fost trimişi în zonele devastate de sesim pentru a se alătura echipelor de salvare formate, deja, din mii de pompieri şi poliţişti. "Cercetările efectuate cu elicopterul au arătat că există daune pe scară largă, cum ar fi numeroase victime umane, drumuri distruse, alunecări de teren, incendii și așa mai departe", a declarat Fumio Kishida, prim-ministrul Japoniei.

Cel puţin 200 de clădiri au fost distruse. Unele din cauza cutremurului, altele de incendiile care au izbucnit după seism. Meteorologii au ridicat toate alertele de tsunami, însă au avertizat că mai multe cutremure majore ar putea afecta din nou zona zilele următoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » "Totul a căzut. Nu mai putem trăi aici". Japonia, îndoliată de cutremurul de 7,6 pe Richter. Numărul deceselor creşte