Antena Meniu Search
x

Traficul aerian și cel feroviar din Marea Britanie, bulversate de caniculă. Întârzieri la avioane și trenuri

Traficul aerian și feroviar din Marea Britanie se confruntă cu probleme majore din cauza caniculei. Întârzieri mari au fost semnalate atât la trenuri, cât și la circulația avioanelor, după una dintre cele mai calde zile din istoria țării.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 25.07.2019, 23:44

Pasageri blocați într-o gară din Marea Britanie
Traficul aerian și cel feroviar au fost afectate de caniculă, în Marea Britanie - Twitter/@kitbradshaw

Traficul aerian și feroviar din Marea Britanie se confruntă cu probleme majore din cauza caniculei. Întârzieri mari au fost semnalate atât la trenuri, cât și la circulația avioanelor, după una dintre cele mai calde zile din istoria țării.

Pe Aeroportul Heathrow, cel mai mare din Marea Britanie și din Europa, numeroși pasageri s-au plâns de întârzieri masive ale avioanelor

”Sunt blocat pe pistă de peste o oră, pe Heathrow, către Madrid. Ce se întâmplă?”, întreabă un pasager pe Twitter.

”Ce se întâmplă pe Heathrow? Aparent, niciun zbor nu decolează de la Terminalul 2”, spune un alt pasager, tot pe Twitter.

După o zi de caniculă, meteorologii britanici au anunțat în cursul serii că e risc de furtuni puternice în Marea Mânecii, o avertizare care a amplificat haosul în trafic.

Haos și în traficul feroviar

Probleme grave au fost semnalate și în traficul feroviar din Marea Britanie, tot din cauza caniculei. Compania London North Eastern Railway s-a văzut nevoită să își ceară scuze după ce un tren a rămas blocat timp de mai multe ore în Londra, spune Sky News.

Potrivit BBC, Robert Nisbet, reprezentant al grupului de companii feroviare care operează în această țară, a estimat că 20 dintre cele 26 de companii s-au confruntat cu întârzieri sau chiar anulări, provocate de vreme.

Compania East Midlands Trains și-a sfătuit pasagerii să nu folosească unele trenuri pe care le operează, iar compania Great Western și-a anulat unele curse feroviare către Londra, Cardiff și Swasnsea. Rutele între Londra și orașe din Scoția, de asemenea, au fost afectate.

Temperaturi record

Canicula afectează de câteva zile Marea Britanie, dar joi temperaturile au continuat să crească. Un maximum s-a înregistrat la Cambridge, 38,1 grade Celsius, doborând recordul pentru cea mai călduroasă zi de iulie.

Nu a fost atins în schimb recordul pentru cea mai călduroasă zi din istoria datelor meteo din Marea Britanie, de 38,5 grade, stabilit în 2003.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Traficul aerian și cel feroviar din Marea Britanie, bulversate de caniculă. Întârzieri la avioane și trenuri