Antena Meniu Search
x

Traficul de persoane ar putea creşte în urma crizei din Ucraina. Specialiştii spun că refugiaţii ucraineni riscă să fie exploataţi. "Pot ajunge sclavi sexuali"

Bandele criminale ar putea profita de valul de refugiați care fug din Ucraina distrusă de război. Ele ar viza în special femeile pentru a le convinge să practice munca sexuală și sclavia umană, transmit specialiştii.

de Redactia Observator

la 06.03.2022, 11:46

Traficul de persoane ar putea creşte în urma crizei din Ucraina.
Refugiaţi ucraineni - Profimedia

Peste un milion de oameni, majoritatea femei și copii, au fugit din țară de la invazia de săptămâna trecută comandată de liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, scrie Daily Mail.

Oficialii Uniunii Europene și Națiunile Unite se tem că până la șapte milioane de oameni ar putea trece în țări vecine precum Polonia, Moldova, România, Slovacia și Ungaria. Acestă plecare  ucrainenilor ar putea creşte "tulburător traficului de persoane”, se tem oficilii. 

Ei transmit că că unii dintre cei care pleacă din ţară vor ajunge ca lucrători sexuali, implicați în activități criminale, sclavie domestică sau muncă forțată, cei mai mulți dintre ei putând să ajungă în Marea Britanie.

Au existat deja rapoarte despre femei și familii tinere care au acceptat oferte de transport „gratuit” peste graniță în țările învecinate. Ulterior acestea au ajuns în mâinile bandelor criminale care le cer diferite plăți.

Pe acelaşi subiect

Specialiştii trag un semnal de alarmă

O femeie din Ucraina, în vârstă de 27 de ani a spus: „Am auzit de la o prietenă care a trecut în Polonia și mi-a spus că a mers cu un tip care a spus că o va duce gratuit la Varșovia, dar când au ajuns acolo, a cerut bani. El a devenit agresiv cu ea, dar nu i-a făcut fizic în schimb i-a spus că îi datorează bani și că va trebui să îl plătească lucrând pentru el. Ea a început să strige și a reușit să fugă în timp ce oamenii priveau", a povestit femeia.

Lauren Agnew, expert în politicile de trafic de persoane pentru organizația de caritate CARE, a declarat pentru presa străină că: „Războiul din Ucraina va crea o situație înrăutățită în ceea ce privește traficul de persoane. Va avea un efect de domino vulnerabil în toată Europa, iar refugiații sunt expuși unui risc din ce în ce mai mare de exploatare. Este sigur că, odată cu trecerea timpului, vom vedea o creștere a numărului cauzată de refugiați care sunt exploatați de traficanți și ajung să să devină sclavi sexuali, implicați în bande criminale sau muncă forțată și sclavie domestică".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Traficul de persoane ar putea creşte în urma crizei din Ucraina. Specialiştii spun că refugiaţii ucraineni riscă să fie exploataţi. "Pot ajunge sclavi sexuali"