Antena Meniu Search
x

Tragedie în California, cu focuri de armă! Ultimul bilanț: 14 morți și 14 răniți

Dezastrul nu a lovit doar Europa, ci și Statele Unite ale Americii.

Cel puţin 12 persoane au fost împuşcate mortal, iar alte 14 au fost rănite în incidentul armat din oraşul californian San Bernardino, afirmă surse citate de ABC News.

UPDATE 24:30  Un oficial al poliției a confirmat oficial, într-o declarație de presă, că sunt 14 morți și 14 răniți.

Potrivit unor surse din poliția federală, citate de LA Times, ținta atacului ar fi fost angajați ai administrației locale.

Atacatorul sau atacatorii au reușit să fugă. Erau înarmați cu puști.

UPDATE 24:10 Autorităţile americane continuă în mod activ operaţiunile de căutare a individului sau indivizilor care au deschis focul într-un centru pentru persoane cu deficienţe congnitive din oraşelul San Bernardino, unde au fost ucise cel puţin 12 persoane, alte zeci fiind rănite.

Toate şcolile, centrele comerciale şi instituţiile din comitatul californian San Bernardino au fost închise în urma atacului armat.

UPDATE 23:17 Se bănuiește că cei trei au fugit de la locul faptei cu un SUV negru, imediat după ce au lăsat în urmă un dispozitiv suspect.

UPDATE 22:29 Poliția caută trei suspecți, îmbrăcați în haine militare, cu măști pe față. Inițial, se bănuia că este vorba de o singură persoană. Focul de arme a început la ora 11.00 am, ora locală. SWAT-ul este prezent la locul crimei.

 Dezastrul nu a lovit doar Europa, ci și Statele Unite ale Americii. 

Site-ul Le Monde informează că Inland Regional Center ar fi unul de îngrijire a persoanelor cu dizabilități.

Nu a fost nimeni arestat până acum.

Tragedia a avut loc în San Bernardino, în zona Park Center Circle, în sudul Californiei. Poliția încearcă să securizeze zona. 20 de persoane au murit din cauza focurilor de armă, spun autoritățile locale din Statele Unite. Numărul de victime nu este deocamdată confirmat.

"Pompierii din San Bernardino intervin în urma informațiilor potrivit cărora s-au înregistrat 20 de victime în cursul unui atac armat", potrivit acestui mesaj postat de Twitter de contul pompierilor orașului. Poliția din San Bernardino a confirmat, de asemenea pe Twitter, că "o persoană înarmată este în plină acțiune".

Victimele au fost transportate la Loma Linda Medical University. În timpul atacului, oamenii blocați în clădire au trimis mesaje apropiaților prin care i-au anunțat despre teroare. Holly, o femeie care lucrează la centru i-a lăsat un mesaj tatălui său în care i-a spus direct: „Împușcături la mine, la muncă. Îi aștept pe polițiști să îl prindă.”

Un reporter local a postat un mesaj pe Tweeter în care informează că oamenii sunt evacuați din Inland Regional Center, un centru medical non-profit, locul unde a avut loc tragedia. Organizația este veche de 44 de ani, are 670 de angajați și ajută peste 30.000 de oameni din San Bernardino și Riverside să aibă o viață normală.

Pentru evacuarea victimelor au ajuns și elicopterele MedEvac. Televiziunile americane au difuzat imagini în care  zeci de persoane părăsesc în grabă o clădire, înconjurată de polițiști înarmați până în dinți.

Cotidianul francez Le Monde  precizează că statul California are legi stricte privind vânzarea armelor de foc. Potențialii cumpărători sunt verificați atent înainte de achiziționarea oricărei arme, iar doritorii se înscriu pe o lipsă de așteptare.

Potrivit primelor informații, ar fi vorba de o persoană înarmată, care ar fi deschis focul în San Bernardino. Conform CNN, orașul are 200.000 de locuitori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Tragedie în California, cu focuri de armă! Ultimul bilanț: 14 morți și 14 răniți