Antena Meniu Search
x

Tragedie în Nigeria. 31 de persoane care stăteau la coadă pentru alimente au murit într-o busculadă

Cel puțin 31 de persoane și-au pierdut viața în timpul unei busculade care a avut loc la un eveniment caritabil din Port Harcourt, din sudul Nigeriei. Autoritățile locale au transmis că această tragedie a avut loc atunci când câteva sute de persoane au încercat să treacă printr-o poartă pentru a primi alimente gratis, notează Al Jazeera.

de Adrian Popovici

la 29.05.2022, 07:03

Statisticile arată că 80 de milioane de persoane din Nigeria se află în pragul sărăciei.
Cel puțin 31 de persoane din Nigeria care stăteau la coadă pentru alimente au murit în timpul unei busculade. - Profimedia

"Oamenii au fost acolo mai devreme, iar unii au devenit nerăbdători și au început să se grăbească, ceea ce a dus la busculadă. Poliția monitorizează situația de pe teren în timp ce o anchetă este în curs de desfășurare", a declarat Iringe-Koko, purtătorul de cuvânt al poliției.

Oficialul a confirmat și că șapte persoane au fost rănite, dar că răspund tratamentelor administrate. Cu toate acestea, informațiile de la fața locului sugerează că numărul victimelor ar putea să treacă de 31.

Clipurile video în care au surprins momentul tragediei arată cum produsele destinate persoanelor care au participat la eveniment au fost împrăștiate. În plus, acestea mai arată cum persoanele rănite au primit asistență medicală la fața locului.

Un incident similar a avut loc și în decembrie 2020, după ce o asociație a încercat să ofere donații oamenilor săraci din Port Harcourt. Aproximativ opt persoane au fost ucise în acel incident. Guvernul a cerut o anchetă pentru a afla dacă au fost puse în aplicare măsuri de securitate adecvate pentru a se asigura că astfel de incidente nu se vor mai întâmpla.

Evenimentele în care alimente și alte produse sunt oferite în mod gratuit sunt comune în Nigeria, acolo unde statisticile guvernamentale arată că cel puțin 80 de milioane de persoane, din cele 200, trăiesc în sărăcie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Tragedie în Nigeria. 31 de persoane care stăteau la coadă pentru alimente au murit într-o busculadă