Antena Meniu Search
x

Trei astronauţi s-au întors pe Pământ după un an petrecut în spaţiu. Frank Rubio a stabilit un record NASA

Astronautul care a stat peste un an pe Stația Spațială Internațională s-a întors pe Pământ. Frank Rubio şi colegii săi, doi cosmonauţi ruşi, au aterizat ieri în Kazahstan la bordul unei capsule.

de Redactia Observator

la 28.09.2023, 08:53

Vezi și

Experienţa pe Staţie trebuia să dureze numai şase luni însă o defecţiune le-a prelungit şederea. Ei au stat 371 de zile în spaţiu după ce au descoperit o scurgere de lichid de răcire în capsula cu care au plecat.

Rubio a declarat recent că dacă i s-ar fi propus să petreacă un an în spaţiu, ar fi refuzat chiar înainte să înceapă pregătirea. Astronautul a fost cărat pe braţe în momentul în care a ajuns la sol din cauza efectelor pe care gravitaţia scăzută le-a avut asupra sa. Mai exact, muşchii se atrofiază în aceste condiţii întrucât nu sunt la fel de solicitaţi ca pe Pământ.

Recordul mondial pentru cea mai lungă perioadă petrecută în spaţiu îi revine însă cosmonautului rus Valeri Polyakov. El a înregistrat 437 de zile între ianuarie 1994 și martie 1995.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Trei astronauţi s-au întors pe Pământ după un an petrecut în spaţiu. Frank Rubio a stabilit un record NASA