Antena Meniu Search
x

Trei cadavre, găsite după dispariţia unor turişti americani şi australieni. Veniseră în vacanţă la surfing, în statul mexican Baja California

Autoritățile mexicane au localizat trei cadavre în statul Baja California, unde un turist american și doi australieni au fost dați dispăruți, a anunțat procuratura locală într-un comunicat citat de Reuters.

de Redactia Observator

la 05.05.2024, 15:23

- Instagram

Frații australieni Callum, în vârstă de 33 de ani, și Jake Robinson, în vârstă de 30 de ani, și americanul Carter Rhoad, în vârstă de 30 de ani, au fost văzuți ultima dată pe 27 aprilie, a anunțat anterior procuratura statului Baja California. Acesta s-a referit la americanul dispărut ca fiind Jack Carter Rhoad.

Cei trei bărbați se aflau în vacanță la surfing

Testele medico-legale asupra rămășițelor vor fi efectuate de un laborator de stat, ceea ce va permite identificarea cu precizie a cadavrelor, a precizat procuratura în comunicat citat de Mediafax. Anchetatorii continuă să cerceteze zona accidentată în care au fost găsite cadavrele pentru a găsi probe suplimentare, potrivit comunicatului. Cei trei bărbați se aflau în vacanță la surfing în apropiere de popularul oraș turistic Ensenada, la aproximativ 90 de minute la sud de granița dintre SUA și Mexic.

Joi, procurorul de stat Socorro Ibarra a declarat că trei persoane sunt investigate în legătură cu acest caz. Biroul acestuia a precizat vineri că au fost obținute mandate de arestare pentru infracțiunea de dispariție forțată. Corturi au fost găsite în zona în care bărbații dispăruți au fost văzuți ultima dată, a declarat Ibarra, adăugând că aceștia au fost dați oficial dispăruți la câteva zile după dispariția lor efectivă.

Pe acelaşi subiect

O camionetă albă arsă a fost, de asemenea, găsită în zonă, au precizat autoritățile.

Unul dintre cele mai violente state din Mexic

Baja California este unul dintre cele mai violente state din Mexic, deși zona Ensenada este considerată mai sigură. Departamentul de Stat al SUA îi sfătuiește pe americani să reconsidere călătoriile în acest stat din cauza criminalității și a răpirilor. Întrebat despre descoperirea cadavrelor, un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a declarat: „Suntem la curent cu aceste rapoarte și monitorizăm îndeaproape situația”.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe al Australiei a declarat că ambasada din Mexic lucrează îndeaproape cu autoritățile mexicane și cu Poliția Federală Australiană. „Departamentul de Afaceri Externe și Comerț recunoaște că acesta este un moment foarte dureros pentru familie și este în contact regulat cu ei pentru a le oferi sprijin”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri externe » Trei cadavre, găsite după dispariţia unor turişti americani şi australieni. Veniseră în vacanţă la surfing, în statul mexican Baja California