Antena Meniu Search
x

Trei italieni, arestați după ce s-au dat drept gladiatori. Șantajau turiștii și cereau până la 500 de euro pentru un selfie

Trei italieni, falși gladiatori, au fost arestați pentru că șantajau turiștii în fața Colosseumului. Cereau până la 500 de euro pentru un "selfie imperial", iar unii turiști spun că au fost agresați sau obligați să dea bani, potrivit Mediafax.

de Redactia Observator

la 01.12.2022, 11:56

Șantajau turiștii și cereau până la 500 de euro pentru un selfie
Trei italieni, arestați după ce s-au dat drept gladiatori, Șantajau turiștii și cereau până la 500 de euro pentru un selfie - informazione.it

Cei trei au fost arestați sub suspiciunea de extorcare de fonduri după ce s-au costumat în gladiatori și soldați și au cerut bani de la turiști pentru "selfie-uri imperiale". Poliția din Roma a anunțat vestea pe Facebook, precizând că, în lunile august și septembrie, a primit "o serie de plângeri de la turiști străini cărora li s-au extorcat până la 500 de euro".

"Modul de operare era identic", au scris polițiștii. Bărbații îmbrăcați în gladiatori sau soldați și-ar fi invitat victimele să facă un "selfie imperial" cu ei în fața Colosseumului, iar apoi ar fi cerut bani. Uneori se recurgea la "violență și amenințări".

Un turist italian a fost amenințat cu bătaia, după ce a refuzat să plătească pentru o poză

Unui turist italian i s-au cerut 40 de euro, iar când a refuzat, doi dintre suspecți l-au înconjurat, l-au amenințat că îl vor bate și i-ar fi extorcat 150 de euro. Un turist irlandez care a refuzat să plătească, spunând că nu are bani, ar fi fost condus la un bancomat din apropiere, unde a fost bruscat, a declarat poliția. Victima a retras 200 de euro și a dat banii celor trei, însă aceștia au cerut mai mult și l-au forțat să mai scoată 50 de euro, relatează CNN.

Poliția i-a identificat pe cei trei bărbați. Doi au fost plasați în arest la domiciliu, iar unul a fost reținut. Falșii gladiatori din Roma reprezintă o problemă veche, mulți turiști făcând fotografii cu ei fără să știe că vor fi taxați. În ianuarie, doi români au fost amendați cu 13.500 de euro când au fost prinși că au taxat turiștii pentru o fotografie, iar costumele lor au fost confiscate. În 2015, o echipă de televiziune românească care filma soldații a fost jefuită când a refuzat să plătească.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Trei italieni, arestați după ce s-au dat drept gladiatori. Șantajau turiștii și cereau până la 500 de euro pentru un selfie