Antena Meniu Search
x

Trei morţi şi 45 de supravieţuitori, găsiți în largul Insulelor Canare. Majoritatea sunt migranți marocani

Serviciile spaniole de salvare au găsit luni trei migranţi morţi şi 45 de supravieţuitori, unii foarte slăbiţi, la bordul unei ambarcaţiuni, în largul Fuerteventura, în Insulele canare.

de Redactia Observator

la 15.08.2022, 16:40

Majoritatea sunt migranți marocani
Trei morţi şi 45 de supravieţuitori, găsiți în largul Insulelor Canare - News.ro

Salvatori din cadrul Salvamento Maritimo au salvat ambarcaţiunea aflată în dificultate în largul Insulei Fuerteventura imediat după miezul nopţii de duminică spre luni, a anunţat un purtător de cuvâînt al Pazei de Coastă. El a precizat că echipajul de salvare a găsit 45 de supravieuitori la bord, 42 de bărbaţi, două femei şi un copil, dar şi trei cadavre, potrivit News.ro.

”Toate persoanele salvate erau marocani, cu excepţia unui bărbat din Africa subsahariană”, a declarat el.

”Şase persoane au fost spitalizate, dintre care cinci în stare gravă”, a anunţat acesta pe Twitter.

Mii de migranți au travesat această rută periculoasă

Pe acelaşi subiect

De la începutul lui 2022, 9.589 de migranţi au traversat Marea Mediterană pe această rută extrem de periculoasă, între coastele africane şi insule spaniole la Atlantic. Cu un an mai înainte, 7.531 de persoane au traversat Mediterana pe această rută, potrivit Ministerului spaniol de Interne.

Sosirile migranţilor în acest arhipelag la Atlantic au crescut puternic începând de la sfârşitul lui 2019, după ce o creştere a numnărul patrulelor a condus la o scădere spectaculoasă a migraţiei pe principala rută la Mediterana.

Rutea cea mai scurtă de pe coasta Marocului are aproximativ 100 de kilometri, însă migranţii vin adesea de mult mai departe. Din Mauritania, distanţa este, în linie dreaptă, de peste 1.000 de kilometri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Trei morţi şi 45 de supravieţuitori, găsiți în largul Insulelor Canare. Majoritatea sunt migranți marocani