Antena Meniu Search
x

Mişcarea palestiniană Hamas a anunţat că a încheiat un armistiţiu cu Israelul. Trei persoane au murit şi alte zeci au fost rănite în urma confruntărilor

După două zile de confruntări soldate cu trei morţi şi câteva zeci de răniţi, mişcarea palestiniană Hamas a anunţat că a încheiat un armistiţiu cu Israelul.

Vezi și

După două zile de confruntări soldate cu trei morţi şi câteva zeci de răniţi, mişcarea palestiniană Hamas a anunţat că a încheiat un armistiţiu cu Israelul. Hamas a lansat, din Fâşia Gaza, aproape 200 de rachete artizanale asupra statului evreu, care a ripostat la rândul său cu puternice bombardamente aeriene. Israelul a dezminţit încheierea armistiţiului dar, în ultimele ore, luptele par să fi încetat.

Trei oameni, între care o femeie însărcinată şi fetiţa sa de un an, au fost ucişi, în Gaza, de atacurile israeliene. Alţi 18 oameni au fost răniţi, iar un centru cultural din Gaza a fost distrus total. Armata israeliană susţine că imobilul adăpostea şi birouri ale poliţiei secrete palestiniene. Localnicii neagă acest lucru.

Noul bombardament israelian a fost o replică la valul de rachete lansate de Hamas asupra statului evreu, în care 7 oameni au fost răniţi. Una dintre rachete a ajuns până la 40 de kilometri de Fâşia Gaza, la periferia marelui oraş Beerşeba, unde sirenele de alarmă au răsunat pentru prima dată din 2014. 

Israelienii afirmă că sistemul lor anti-rachetă a interceptat aproape 30 de proiectile ale palestinienilor. Cele mai multe au căzut în zone nelocuite. 

Acum, în zonă pare să fi revenit calmul, chiar dacă Israelul nu confirmă încetarea ostilităţilor. Egiptul a intervenit pentru mediare şi încearcă să ajungă la un armistiţiu pe termen lung, dar acesta va fi mult mai greu de obţinut. Hamas cere ridicarea blocadei din jurul Fâşiei Gaza, pe care Israelul nu este dispus să o acorde.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Mişcarea palestiniană Hamas a anunţat că a încheiat un armistiţiu cu Israelul. Trei persoane au murit şi alte zeci au fost rănite în urma confruntărilor