Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Trump ripostează! A demis procurorul general pentru că a refuzat să aplice ordinul privind imigraţia: "A trădat!"

Preşedintele Donald Trump, a demis-o, noaptea trecută, pe Sally Yates din funcția de procuror general al SUA, Casa Albă justificând decizia prin „refuzul de a pune în aplicare un ordin juridic destinat să protejeze cetăţenii Statelor Unite ale Americii”.

de Redactia Observator

la 31.01.2017 , 08:13

Preşedintele Donald Trump, a demis-o, noaptea trecută, pe Sally Yates din funcția de procuror general al SUA, Casa Albă justificând decizia prin „refuzul de a pune în aplicare un ordin juridic destinat să protejeze cetăţenii Statelor Unite ale Americii”.

„(Yates) a trădat Departamentul de Justiţie”, se notează în declaraţia administrației republicane de la Washington.

Interimatul va fi asigurat de Dana Boente, avocat al Districtului de Est din Virginia.

Articolul continuă după reclamă

Sally Yates avea control din funcţia de procuror general interimar asupra echipei de avocaţi specializaţi în imigraţie de la Departamentul de Justiţie. Aceşti avocaţi au depus încă din prima zi plângeri federale cu privire la politica de imigraţie implementată prin ordin executiv de Trump.

Pe acelaşi subiect

”Sunt responsabilă pentru a mă asigura că poziţia pe care o luăm în instanţă rămâne conformă cu obligaţia solemnă a acestei instituţii de a urmări întotdeauna justiţia şi a susţine ceea ce este corect. În prezent, nu sunt convinsă că apărarea acestui ordin executiv este o acţiune concordantă cu aceste responsabilităţi şi nici nu sunt convinsă că acest ordin executiv este legal”, se arată în scrisoarea trimisă de Yates avocaţilor Departamentului de Justiţie.

La mai puţin de trei ore de la publicarea acestei scrisori interne, preşedintele Donald Trump a demis-o pe Sally Yates.

”D-na Yates este o persoană desemnată de administraţia Obama, care este slabă cu privire la graniţe şi extrem de slabă cu privire la imigraţia ilegală. Este timpul să devenim serioşi cu privire la protejarea naţiunii noastre. Nu este extrem dacă ceri o verificare mai dură a indivizilor care vin din şapte locuri periculoase. Este o măsură rezonabilă şi necesară pentru a ne proteja ţara”, se arată într-un comunicat transmis de Casa Albă.

Preşedintele Donald Trump a semnat vineri un ordin executiv prin care suspendă temporar, pentru o perioadă minimă de 120 de zile, programele de primire a refugiaţilor, opreşte pe termen nedeterminat primirea refugiaţilor sirieni şi blochează, pentru o perioadă minimă de 90 de zile, intrarea cetăţenilor din şapte ţări musulmane în Statele Unite.

Sunt vizaţi cetăţenii, precum şi persoanele cu dublă cetăţenie din Iran, Irak, Libia, Siria, Somalia, Sudan şi Yemen.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri externe » Trump ripostează! A demis procurorul general pentru că a refuzat să aplice ordinul privind imigraţia: "A trădat!"