Antena Meniu Search
x

Trump, vizită strategică în Coreea de Sud

Coreea de Nord este o ameninţare globală care cere un răspuns pe măsură. Declaraţia a fost făcută de Donald Trump în timpul celui mai lung turneu în Asia efectu

Vezi și

Coreea de Nord este o ameninţare globală care cere un răspuns pe măsură. Declaraţia a fost făcută de Donald Trump în timpul celui mai lung turneu în Asia efectuat de un preşedinte american în ultimii 25 de ani.

"Coreea de Nord este o ameninţare globală care necesită o acţiune la nivel mondial. Fac apel la fiecare ţară responsabilă, inclusiv la China şi Rusia, să-i ceară regimului nord-coreean să renunţe la armele nucleare." Există temeri că Phenianul ar putea efectua un nou test nuclear chiar în timp ce Donald Trump se află în regiune. 

Casa Albă insistă, însă, că turneul asiatic de 12 zile al preşedintelui american este menit să demonstreze că Statele Unite au o abordare fermă faţă de Kim Jong-Un. Trei portavioane americane vor efectua, săptămâna aceasta, manevre militare în zonă. 

Aliat strategic al SUA, Coreea de Sud nu vrea ca neînţelegerile cu Nordul să o prindă nepregătită. 

Însă, chiar în ziua în care Trump a sosit în Coreea de Sud, Phenianul şi-a reafirmat dorinţa de a-şi consolida puterea nucleară. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Trump, vizită strategică în Coreea de Sud