Antena Meniu Search
x

Video Trupul lui Alexei Navalnîi, păzit în permanenţă de doi poliţişti. Pe corpul fostului disident au fost găsite vânătăi, dar nu s-a făcut nicio autopsie

Trupul lui Alexei Navalnîi a fost găsit. Presa independentă din Rusia anunţă că acesta se află de vineri la morga din Salekhard şi că este păzit în permanenţă de doi poliţişti. Între timp, furia şi revolta iau amploare în mai multe oraşe din Rusia, iar angajaţii regimului lui Putin continuă să strângă florile şi fotografiile depuse de oameni în amintirea lui Navalnîi. Şi în restul lumii, inclusiv la Bucureşti, i se aduc omagii disidentului rus.

de Redactia Observator

la 18.02.2024, 19:39

Vezi și

Presa independentă din Rusia a anunţat, pe surse, că trupul lui Navalnîi a fost găsit şi se află la morga spitalului clinic raional Salekhard. Nici până astăzi nu s-a efectuat însă vreo autopsie, iar un angajat al serviciului de ambulanță Salekhard a transmis că pe trupul lui Navalnîi au fost găsite vânătăi. Nu ar fi insa din bătăi. "Astfel de răni apar ca urmare a convulsiilor. Persoana are convulsii, ei încearcă să o țină și apar vânătăi. Au mai spus că avea și o vânătaie pe piept. Asemănătoare cu cea care apare în timpul masajului cardiac indirect. Adică au încercat să-l resusciteze, iar el a murit, cel mai probabil, din cauza unui stop cardiac. Dar de ce s-a întâmplat asta, nimeni nu spune încă nimic", a declarat ambulanţierul pentru Novaya Gazeta Europe.

Echipa lui Navalnîi acuză autoritățile ruse că ascund trupul pentru a muşamaliza cauza morţii

Echipa lui Navalnîi acuză, însă, autoritățile ruse că ascund trupul pentru a muşamaliza cauza morţii acestuia. "Așteptăm în continuare concluzia oficială privind moartea și cerem ca trupul lui Alexei Navalnîi să fie eliberat imediat familiei sale", a declarat Kira Yarmysh, purtătorul de cuvânt al echipei lui Navalnîi. Apar şi alte speculaţii după moartea neaşteptată a opozantului rus. Se pare că mai mulți ofițeri ruşi din serviciul de informații au vizitat închisoarea lui Alexei Navalnîi cu două zile înainte ca el să moară, si ar fi deconectat camerele de securitate și dispozitivele de ascultare. Miniștrii de externe aparținând grupului de națiuni G7, reuniţi la Munchen, fac apel la Rusia să clarifice circumstanțele morții disidentului.

Dar angajaţii regimului lui Putin par decisi sa steargă urmele lui. Forile şi fotografiile lăsate de oameni în memoria lui Alexei Navalnîi au fost strânse peste noapte. În ţări din întreaga lume, oamenii continuă să se strângă în faţa ambasadelor şi să-i aducă un omagiu. La Bucureşti zeci de români au venit si astazi sa aduca flori si lumanari. Printre ei care i aduc omagii la Bucuresti sunt şi cetăţeni ruşi care se opun regimului condus de Vladimir Putin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Trupul lui Alexei Navalnîi, păzit în permanenţă de doi poliţişti. Pe corpul fostului disident au fost găsite vânătăi, dar nu s-a făcut nicio autopsie