Antena Meniu Search
x

„Tu ești tatăl meu?” Întrebarea adresată unui oficial moldovean de un băieţel din Ucraina, refugiat împreună cu 11 pisici

Un oficial din Direcţia de Sănătate din cadrul Primăriei Chişinău a fost profund impresionat de o situaţie surprinsă la Centrul pentru plasamentul temporar al refugiaților din cartierul Rîșcani. Bogdan Gîlcă a povestit cum un băieţel, pe nume Mark, l-a marcat cu două întrebări inocente, la care a rămas fără cuvinte.

de Redactia Observator

la 21.03.2022, 15:21

Mama, bunica și micul Mark s-au refugiat din Ucraina împreună cu 11 pisici şi au fost cazați la Centrul pentru plasamentul temporar al refugiaților de la Patria Lukoil din cartierul Rîșcani. Micuțul Mark alături de mama și bunica sa au venit din Odessa, iar Boris Gîlcă, şeful adjunct al Direcţiei Sănătate din cadrul Primăriei Chişinău, aflat în vizită la centru, spune că a rămas fără cuvinte după un scurt dialog cu băiatul.

"M-a marcat Mark cu două întrebări inocente, la care am rămas fără cuvinte…

- Ты не мой папа? (n.r. Tu ești tatăl meu?)

- Нет, Марк, я не твой папа… (n.r. Nu, Mark, eu nu sunt tatăl tău…)

Pe acelaşi subiect

- Значит мой папа в Одессе… (n.r. Înseamnă că tatăl meu a rămas în Odessa… )

- Да, Марк - твой папа в Одессе, но он обязательно скоро приeдет за тобой. (Da, dar el neapărat va veni curând după tine.)

- Хорошо! Но ты прийдешь еще ко мне? (n.r. Bine! Tu vei mai veni pe la mine?)

- Конечно, Марк - обещаю, обязательно! (n.r. Desigur, Mark, îți promit!)", a povestit Boris Gîlcă, conform traducerii realizate de Unimedia.

Oficialul spune că a aflat că soţul bunicii şi soţul mamei (tatăl lui Mark) au rămas în Odessa pentru a apăra oraşul. Băiatul s-a refugiat în Centru şi doarme alături de pisicile lui, care nu au acte. Boris Gîlcă a promis că va rezolva problema aceasta şi că îl va vizita pe Mark. „Țin mult la acest angajament și voi merge în fiecare zi la Mark, chiar este un copil extraordinar”, a mai spus acesta.

Băiatul doarme alături de pisici

Au o camera separată la Centru, pisicile nu au acte. "Desigur ca deranjeaza acel miros specific, conditiile sanitare si faptul ca Mark doarme alaturi cu toate pisicile", spune Boris Gîlcă.

"Cu Irina Rusanovschi de la International Center for Cooperation and Development Phoenix, care a venit in vizita Patria-Lukoil, am discutat cu aceasta familie pentru a gasi o solutie cu pisicile: fie sa le acomodam la un refugiu pentru pisici, fie sa gasim persoane care le-ar adopta, fie sa gasim o casa cu teren undeva in suburbii pentru trai temporar. Cautam!" a mai anunţat oficialul.

Războiul Rusia-Ucraina a ajuns la ziua 26. Rachetele rusești trimise de la mare distanţă distrug bucată cu bucată Ucraina. O explozie uriașă a avut loc în Kiev aseară, într-un bombardament în care cel puțin opt persoane au murit. Nici în Mariupol, orașul distrus deja in proporție de peste 90% lucrurile nu stau mai bine. În acest timp, delegații ucraineni se pregătesc de a cincea rundă de negocieri cu partea rusă, a cărei eșec ar putea reprezenta începutul celui De-al Treilea Război Mondial, avertizează Volodimir Zelenski. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » „Tu ești tatăl meu?” Întrebarea adresată unui oficial moldovean de un băieţel din Ucraina, refugiat împreună cu 11 pisici