Antena Meniu Search
x

Tulpina Delta a devenit dominantă în Europa și se răspândește rapid, a anunțat Agenţia Europeană a Medicamentului

Varianta indiană (Delta) a SARS-CoV-2 se răspândeşte rapid în Europa şi a devenit tulpina dominantă în mare parte a acestei regiuni, potrivit unor noi date, a anunțat luni Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) într-un comnicat postat pe Twitter.

de Redactia Observator

la 26.07.2021, 16:06

hartă Europa coronavirus
Europa ar putea fi în pragul unui val patru al pandemiei de coronavirus - Shutterstock (imagine ilustrativă)

Potrivit EMA, date provenind de la Filiala europeană a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi de la Centrul European de Prevenţia şi Controlul Bolilor (ECDC) arată că, în perioada 28 iunie-11 iulie, varianta delta era dominantă în 19 dintre cele 28 de ţări care secvenţiază în mod suficient. În aceste 19 ţări, varianta indiană era prezentă în proporţie de 68.3% şi că a depăşit varianta britanică (alfa), prezentă în proporţie de 22,3% în regiune.

Ce simptome sunt la infecția cu tulpina Delta

Potrivit medicilor din SUA de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor arată că simptomele în cazul variantei Delta sunt mai multe și seamănă mai degrabă cu cele pentru răceală: dureri de cap, slăbiciune sau oboseală, dureri musculare, curgerea nasului, pierderea poftei de mâncare, durere în gât. De asemenea, medicii arată că aceste noi simptome apar în primele zile de la infectare, nu la 14 zile cum știam până acum, și în special la persoanele tinere nevaccinate.

Simptomele noii variante ale coronavirusului au fost observate și de cercetătorii britanici, care au cerut ca oamenii care văd că au simptome să se testeze PCR cât mai repede posibil, și nu prin teste rapide care pot da erori.

Pe acelaşi subiect

Nu sunt indicii că vaccinul anti-Covid ar fi ineficient în cazul infecției cu tulpina Delta. “Un studiu realizat de departamentul de sănătate publică din Marea Britanie a constatat că o singură doză de vaccin AstraZeneca sau Pfizer a redus riscul unei persoane de a dezvolta simptome COVID-19 cauzate de varianta Delta cu 33%, comparativ cu 50% pentru varianta Alpha”, anunță publicația Nature, arătând că tulpina Delta poate infecta persoane vaccinate cu o singură doză.

Bilanț coronavirus în România, 26 iulie

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat pentru luni, 26 iulie 2021, că au fost înregistrate 84 de cazuri noi cu coronavirus în ultimele 24 de ore, din 4.087 de teste RT-PCR (1.678 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 2.409 la cerere) și 7.289 de teste rapide antigenice. Până astăzi, 34.270 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. 

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 316. Dintre acestea, 38 sunt internate la ATI.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Tulpina Delta a devenit dominantă în Europa și se răspândește rapid, a anunțat Agenţia Europeană a Medicamentului