Antena Meniu Search
x

Tulpina Delta se răspândește la fel de repede precum varicela, chiar și în rândul celor vaccinați, arată un document oficial încă nepublicat al SUA

Tulpina Delta a coronavirusului pare să fie la fel de contagioasă precum varicela, arată un document încă nepublicat al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA și obținut de The Washington Post.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 30.07.2021, 15:51

SUA revine la recomandarea de purtare a măștii de protecție în spațiile publice închise
Tulpina Delta se răspândește la fel de repede precum varicela, chiar și în rândul celor vaccinați, arată un document oficial încă nepublicat al SUA - Profimedia Images

Documentul avertizează, de asemenea, că tulpina Delta este mult mai contagioasă decât virusurile care provoacă MERS, SARS, Ebola, răceală obișnuită, gripa sezonieră și variola. Totodată, acesta sugerează că persoanele vaccinate și infectate cu varianta Delta ar putea transmite virusul la fel de ușor ca persoanele nevaccinate.

Mai mult, persoanele vaccinate infectate cu tulpina Delta au încărcături virale similare cu cele ale nevaccinaților infectați.

Americanii, îndemnați să poarte din nou măști în spațiile închise

Oamenii de știință din CDC au fost atât de alarmați de rezultatele noilor cercetări încât agenția a modificat la începutul acestei săptămâni recomandările privind purtarea măștii pentru persoanele vaccinate, fără să mai aștepte să publice aceste date, scrie The Washington Post.

Pe acelaşi subiect

Datele și studiile citate în document au jucat un rol esențial în revizuirea recomandărilor privind purtarea măștii de protecție în spațiile publice interioare, indiferent dacă persoanele sunt vaccinate sau nu. 

Un oficial al agenției a declarat pentru The Post că datele vor fi publicate integral vineri, dar directorul CDC Rochelle Walensky i-a informat deja încă de joi pe membrii Congresului cu privire la conținutul documentului.

Persoanele vârstnice, vaccinate, sunt expuse riscului de îmbolnăvire cu tulpina Delta

O altă concluzie la care au ajuns specialiștii CDC este aceea că există un risc mai mare de spitalizare și deces în rândul persoanelor mai în vârstă, în raport cu persoanele mai tinere, indiferent de starea de vaccinare. 

Datele CDC arată în același timp că, în ciuda pericolului reprezentat de tulpina Delta, vaccinurile rămân eficiente în prevenirea formelor severe ale bolii, a spitalizării și decesului.

În acest context, documentul subliniază problemele de comunicare ale autorităților, alimentate de numărul de infectări apărute printre vaccinați, inclusiv convingerea publicului că vaccinurile nu mai funcționează sau că o nouă doză ar putea fi necesară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Tulpina Delta se răspândește la fel de repede precum varicela, chiar și în rândul celor vaccinați, arată un document oficial încă nepublicat al SUA