Antena Meniu Search
x

Americanii vaccinaţi sunt îndemnați să poarte din nou măști în spațiile închise, ca urmare a creșterii numărului de cazuri de COVID-19

În comunitățile cu cazuri Covid-19 în creștere, atât persoanele vaccinate, cât și cele nevaccinate, ar trebui să revină la purtarea măștilor de protecție în spațiile publice interioare, au anunțat oficialii americani din domeniul sănătății.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 27.07.2021, 23:11

Americanii vaccinaţi, îndemnați să poarte din nou măști în spațiile închise, ca urmare a creșterii numărului de cazuri de COVID-19
Americanii vaccinaţi, îndemnați să poarte din nou măști în spațiile închise, ca urmare a creșterii numărului de cazuri de COVID-19 - Profimedia Images

Revizuind o decizie luată în urmă cu doar două luni, Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA a anunțat, marți, că persoanele vaccinate împotriva coronavirusului ar trebui să revină la purtarea măștilor de protecție în spațiile publice închise, ca urmare a creșterii numărului de cazuri de COVID-19.

Oficialii CDC au recomandat, de asemenea, purtarea măștilor de protecție în cazul profesorilor, personalului didactic, elevilor și vizitatorilor în școli, indiferent dacă sunt sau nu vaccinați, ori de rata de infecție, scrie The New York Times.

Mai multe state americane se confruntă cu un nou val al pandemiei de Covid-19

Deciziile anunțate marți vin în contextul creșterii numărului de cazuri Covid-19 în state precum Florida și Missouri, precum și al rapoartelor care constată o creștere a cazurilor de infecții cu varianta Delta, mult mai contagioasă, în rândul persoanelor imunizate.

Pe acelaşi subiect

"Varianta Delta își arată în fiecare zi disponibilitatea de a ne depăși", a declarat dr. Rochelle Walensky, directorul CDC, marți, într-un briefing de presă.

Datele din mai multe state și alte țări arată că varianta se comportă diferit de versiunile anterioare ale coronavirusului, a adăugat ea: „Aceaste noi date sunt îngrijorătoare și, din păcate, justifică actualizarea recomandărilor noastre”.

Reacția Administrației de la Casa Albă la noile recomandări CDC

Jen Psaki, secretarul de presă de la Casa Albă, a declarat marți într-o conferință de presă, că schimbarea ghidului a fost crucială pentru „lupta împotriva unui virus în continuă evoluție” și că administrația Biden susține acest efort.

"Virusul se schimbă, avem de-a face cu o situație dinamică", a spus și dr. Anthony S. Fauci, consilierul de vârf al administrației Biden. ”E corect ca CDC să își revizuiască recomandările pe măsură ce virusul evoluează, a spus el.

Vaccinurile rămân extrem de eficiente împotriva celor mai grave forme ale infecției cu orice formă de coronavirus, inclusiv spitalizarea și decesul. Dar noile linii directoare se aplică în mod explicit atât celor nevaccinați, cât și celor vaccinați, o abatere bruscă de la poziția agenției încă din luna mai, când transmitea că persoanele vaccinate nu mai sunt nevoite să poarte măști de protecție la interior.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Americanii vaccinaţi sunt îndemnați să poarte din nou măști în spațiile închise, ca urmare a creșterii numărului de cazuri de COVID-19