Antena Meniu Search
x

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății: Ne așteptăm la un număr mare de infecții, dar persoanele vaccinate sunt protejate

Tulpina Delta începe să devină dominantă, iar România s-ar putea aștepta un o creștere importantă a numărului de infecții în următoarrea perioadă, a declarat ministrul Sănătății Ioana Mihăilă, care a subliniat că persoanele vaccinate sunt protejate.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 29.07.2021, 22:40

Ioana Mihăilă: Ne așteptăm la un număr mare de infecții, dar persoanele vaccinate sunt protejate
Ioana Mihăilă: Ne așteptăm la un număr mare de infecții, dar persoanele vaccinate sunt protejate - Mediafax Foto / Emanuel Titus iliesi via Hepta

„Dacă avem suficientă populație vaccinată, spitalele nu mai sunt depășite. Dacă nu mai sunt depășite, înseamnă că cei care dezvoltă forme de boală care necesită spitalizare au acces mai ușor la servicii medicale”, a spus ministrul Ioana Mihăilă.

Ioana Mihăilă a precizat că scenariile INSP nu ajung totuși la numerele de infectări din perioada de vîrf din toamna trecută, de circa 10.000 de cazuri zilnic. „Ei au estimat că la mijocul lui septembrie am putea avea peste 1.600 de cazuri pe zi, dar la cum evoluează lucrurile le vom solicita reanalizarea, pentru că evoluția ar putea fi mai rapidă și numărul mare de cazuri să apară mai repede decât 15 septembrie”, a spus Ioana Mihăilă, potrivit mediafax.ro.

Ministrul spune că nici din punct de vedere medical și nici din punct de vedere economic oficialii nu se gândesc la același tip de restricții ca acelea care au fost anul trecut. „În primul rând avem acest obiectiv comun, de a nu restricționa activitățile economice și înțelegem că din punct de vedere medical persoanele vaccinate nu sunt expuse la același risc ca persoanele nevaccinate. Știm care sunt activitățile cu risc mare de transmitere a bolii, cum sunt restaurantele, iar acolo să permitem accesul fie pe certificat verde fie pe certificat de vaccinare”, a mai spus ea.

Tulpina Delta se răspândește în România

Pe acelaşi subiect

Joi, tulpina Delta a coronavirusului a fost confirmată și în Timișoara și Galați. În ambele cazuri vorbim de bărbați nevaccinați anti-Covid care au prezentat simptome specifice infectării și au avut nevoie de îngrijiri medicale.

În cazul de la Timișoara este vorba de un bărbat care nu a fost vaccinat împotriva noului coronavirus şi nici nu are istoric de călătorie în ţări din zona roşie.

La Galați, în schimb, tulpina Delta a fost depistată la un bărbat de 59 de ani, nevaccinat, care s-a întors din Marea Britanie pe 11 iulie. Conform reprezentanţilor Prefecturii Galaţi, acesta s-a carantinat în comuna Tuluceşti imediat după sosire, iar în data de 16 iulie a manifestat simptomatologie specifică infectării cu coronavirus.

Şapte persoane din Constanța au fost și ele confirmate cu tulpina Delta, zilele trecute. Una dintre ele, o femeie de 68 de ani, a murit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății: Ne așteptăm la un număr mare de infecții, dar persoanele vaccinate sunt protejate