Antena Meniu Search
x

Turcia a anunţat că va expluza şapte sirieni. Bărbaţii s-au filmat în timp ce îi ironizau pe turci -VIDEO

Turcia a anunţat joi că a arestat şi urmează să expulzeze şapte sirieni pe care-i acuză că-i ironizează pe turci într-o înregistrare video, postată pe reţele de socializare, în care se filmează în timp ce mănâncă banane.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 28.10.2021, 15:46

Maşină de poliţie din Turcia
Cei şapte au fost arestaţi - Shutterstock - foto ilustrativ

Înregistrarea video este considerată drept ”provocatoare”, iar sirienii acuzaţi de faptul că ”râd de turci” urmează să fie trimişi în ţara lor, în pofida războiului, a avertizat Drecţia Migraţiei, un organism din subordinea Ministerului turc de Interne, scrie News.ro

Totul a început cu o înregistrare video, difuzată la 25 octombrie pe reţele de socializare, în care este surprinsă o altercaţie între o tânără siriană şi cetăţeni turci, într-un cartier din Istanbul.

În înregistrare apare un tânăr care îi spune sirienei ”trăieşti mai bine ca noi. Eu nu-mi pot oferi banane, iar voi cumpăraţi kilograme la supermarket!”.

Ironii la adresa turcilor

Pe acelaşi subiect

”Exact!”, spune o femeie, care încearcă să o facă pe siriană să tacă şi le reproşează migranţilor faptul că se duc zilnic la ”coafor”.

Tânăra refugiată siriană încearcă să spună că migranţii, ca ea, cumpără ceea ce pot cu banii lor. Însă, în zadar.

”Du-te-n Siria! Du-te să te baţi acolo. Noi nu fugim din ţara noastră şi ar trebui ca nici voi (să nu fugiţi)!”, strigă femeia.

Imediat după difuzarea acestei înregistrări video, refugiaţi sirieni din Turcia s-au filmat, în semn de protest, mâncând banane, cu înregistrarea video a altercaţiei ca fond sonor.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Turcia a anunţat că va expluza şapte sirieni. Bărbaţii s-au filmat în timp ce îi ironizau pe turci -VIDEO