Antena Meniu Search
x

Turcia: Sediul ziarului Hürriyet, din nou atacat de susținători ai lui Erdogan

Sediul cotidianului Hürriyet a fost din nou vizat marți seară la Istanbul de un atac al susținătorilor Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP, la putere), care acuză ziarul că este ostil președintelui islamo-conservator Recep Tayyip Erdogan

Sediul cotidianului Hürriyet a fost din nou vizat marți seară la Istanbul de un atac al susținătorilor Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP, la putere), care acuză ziarul că este ostil președintelui islamo-conservator Recep Tayyip Erdogan

100 de persoane s-au adunat în timpul serii în fața sediului Hürriyet scandând numele șefului statului și "Dumnezeu este mare", a anunțat ziarul pe site-ul său.

Mulțimea a aruncat apoi cu pietre în clădirea cotidianului și a încercat să forțeze ușile, înainte ca polițiștii să împingă din fața intrării aceste persoane care au continuat să scandeze sloganuri în favoarea partidului la putere.

Peste 100 de susținători ai AKP au atacat deja duminică seară sediul Hürriyet din Istanbul, acuzând ziarul că denaturează afirmațiile lui Erdogan.

Întrebat la televiziune despre recentele violențe din țară, șeful statului a declarat că situația putea fi diferită dacă alegerile din 7 iunie ar fi permis AKP să obțină 400 de deputați.

"Dacă un partid obținea 400 de locuri în alegeri și ajungea la numărul necesar în parlament pentru a schimba constituția, situația ar fi fost diferită", a spus Erdogan.

Afirmațiile sale intervin în timp ce soldați turci au fost uciși duminică într-un atac atribuit rebelilor kurzi Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) în localitatea Daglica din sud-estul Turciei, notează France Presse.

De la venirea sa la putere în 2003, Erdogan a criticat în mod repetat grupul de presă Dogan, proprietarul ziarului, care nu urmează întotdeauna linia guvernului.

La rândul său, prim-ministrul turc Ahmet Davutoglu a denunțat atacurile asupra media, partidelor politice și proprietății civile și a făcut apel la calm după atacul de marți asupra sediilor opoziției pro-kurde și ziarului Hurriyet, adaugă Reuters.

"Este inacceptabil să se aducă pagube instituțiilor media, clădirilor partidelor politice și proprietății cetățenilor noștri civili", a declarat Davutoglu pe Twitter.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Turcia: Sediul ziarului Hürriyet, din nou atacat de susținători ai lui Erdogan