Antena Meniu Search
x

Video Turcia și Siria au suspendat operaţiunile de salvare în unele zone. Bilanțul depășește 42.000 de morți, în urma cutremurelor devastatoare

La 12 zile de la producerea seismului devastator, din ce în ce mai puţini oameni sunt găsiţi în viaţă sub ruine. Bilanţul a depășit 42.000 de morţi în Turcia şi Siria, iar copiii rămaşi orfani au devenit acum ţinta răpitorilor. Ajutorul pentru cei rămaşi fără adăpost vine însă din întreaga lume. Marea Britanie a anunţat că va trimite 30 de milioane de dolari, iar ONU a lansat un apel pentru un ajutor de un miliard de dolari. 

de Redactia Observator

la 17.02.2023, 08:03

Vezi și

Salvatorii turci au scos joi din dărâmături o adolescentă de 17 ani şi o femeie în vârstă de vreo douăzeci de ani, la aproape 11 zile după seismul care a devastat zona de graniţă dintre cele două ţări. Şi o mamă împreună cu cei doi copii ai ei au fost scoşi de sub dărâmăturile unui bloc. Astfel de momente sunt însă din ce în ce mai rare.

Minuni se întâmplă și în lumea necuvântătoarelor. O pisică din Gaziantep a reuşit să supravieţuiască şi acum refuză să părăsească salvatorul care a scos-o de sub ruine. Felina a fost găsită la cinci zile după producerea seismului şi de atunci nu a plecat de lângă echipa salvatoare.

Agențiile umanitare internaționale își intensifică eforturile pentru a-i ajuta pe milioane de oameni fără adăpost, mulți dormind în corturi, moschei, școli sau mașini, la 11 zile după ce cutremurele masive au lovit Turcia și Siria. 

Ajutor pentru sinistrați

Pe acelaşi subiect

Organizația Națiunilor Unite a făcut joi un apel pentru fonduri de peste 1 miliard de dolari pentru operațiunile din Turcia, la doar două zile după ce a lansat un apel inițial pentru 400 de milioane de dolari pentru sirieni.

Șeful ONU Martin Griffiths, care a vizitat Turcia săptămâna trecută, a declarat că „trebuie să fim alături de persoanele afectate de cutremure și să ne asigurăm că primesc sprijinul de care au nevoie”.

Turcia a suspendat operaţiunile de salvare în unele zone, iar guvernul Siriei, ţară sfâşiată de război de aproape 12 ani, a făcut acelaşi lucru în zonele pe care le controlează, potrivit AFP.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Turcia și Siria au suspendat operaţiunile de salvare în unele zone. Bilanțul depășește 42.000 de morți, în urma cutremurelor devastatoare