Antena Meniu Search
x

Video Turcia trece la măsuri mai dure pentru a redresa turismul. Europa încearcă revenirea la normalitate

Libertate pentru turişti, restricţii pentru localnici. Este reţeta prin care Turcia speră să reducă numărul infecţiilor, fără însă a pune la pământ turismul. Ankara a anunţat carantină naţională, aşa că românii care vor să îşi petreacă vacanţa de Paşte în staţiunile turceşti vor fi nevoiţi să stea mai mult în resorturi.

de Redactia Observator

la 29.04.2021, 17:18

Vezi și

De joi, pentru următoarele trei săptămâni, turcii vor avea parte de cele mai aspre restricţii din pandemie.

Oamenii nu au voie pe străzi decât pentru a-şi cumpăra alimente, medicamente şi pentru urgenţe, circulaţia între o regiune şi alta este interzisă, în afara cazurilor de forţă majoră, iar transportul public va funcţiona la doar 50% din capacitate. Toate magazinele şi companiile considerate neesenţiale vor fi închise, iar cele esenţiale rămân deshise doar până la ora 17. 

Măsuri noi pentru redresarea turismului

Erdogan, preşedintele Turciei: "Într-o perioadă în care Europa este în proces de redeschidere, trebuie, rapid, să reducem numărul de cazuri sub 5.000, pentru a nu rămâne în urmă". 

Pe acelaşi subiect

Sunt măsuri impuse de o situaţie disperată. Ieri, aproape 38 de mii de turci au primit verdictul, infectat cu SARS CoV2, iar 535 de oameni au murit.  

Va fi foarte dificil pentru noi toţi, avem de plătit taxe, chirii, rate, copii care trebuie să înveţe. Trebuie să punem o pâine pe masă şi trăim într-o perioadă în care toate lucrurile sunt scumpe. 

Rămân deschise graniţele pentru turişti, însă Ankara a anunţat că îşi rezervă dreptul de a restricţiona accesul străinilor în ţară fără niciun preaviz, dacă numărul îmbolnăvirilor nu scade. 

Europa se întoarce la normalitate

Ciprioţii sunt şi ei în aceeaşi situaţie. Au anunţat că de pe 10 mai sunt pregătiţi să primească turişti vaccinaţi. Vizitatorii nu vor mai trebui să prezinte teste negative şi nici nu vor mai sta în carantină. Libertăţi de care nu au parte şi localnicii. De ieri, pentru următoarele 2 săptămâni se reîntorc la carantină, după ce focarele de coronavirus au scăpat de sub control. 

"Dacă măcar jumătate dintre noi au fost vaccinaţi, de la vârsta mijlocie în sus, nu am avea această problemă. Ca Israelul sau alte ţări. Acum este vremea vacanţelor. Cum să vină turiştii, când toată ţara e roşie?"

Pentru italieni este prima zi în care se pot bucura de mai multă libertate. Arena gladiatorilor din antichitate, Colosseumul, s-a redeschis şi ea de azi după mai bine de o lună şi jumătate, dar numărul celor care îl pot vizita într-o zi a fost limitat la aproximativ 1.200.  

O rază de speranţă pentru întoarcerea la viaţa normală vine şi din Spania. Oficialii din Barcelona au anunţat rezultatele concertului test pe care l-au organizat la sfârşitul lunii martie. Din cei 5.000 de oameni care au participat la eveniment şi care au fost testaţi înainte de a intra la concert, niciunul nu s-a infectat ulterior.   

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Travel » Turcia trece la măsuri mai dure pentru a redresa turismul. Europa încearcă revenirea la normalitate