Antena Meniu Search
x

Video Destinaţiile supraestimate ale Europei. Turiștii, sfătuiți să aleagă zone mai puțin cunoscute în această perioadă

În aşteptarea paşaportului de vaccinare, vacanţele în Europa devin din ce în ce mai atractive. Jurnaliştii de călătorie ne sfătuiesc însă să nu dăm buzna la atracţiile celebre ale lumii, pentru că multe ar fi supraestimate. Şi chiar au făcut o listă a locurilor de evitat.

de Redactia Observator

la 15.04.2021, 18:39

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Specialiştii în turism spun că atracţiile turistice emblematice care erau înainte de pandemie, supraaglomerate şi extrem de scumpe ar trebui evitate odată cu relaxarea restricţiilor şi reluarea călătoriilor. Jurnaliştii de la euronews propun o lista a destinaţiilor turistice mai puţin aglomerate din cele mai vizitate oraşe din Europa. 

La Turnul Eiffel, turiştii stăteau mai bine de o oră la coadă, uneori în ploaie sau în soarele arzător de vară. Apoi, când în sfârşit ajungeau în vârf pentru a admira vederea panoramică, toată lumea se îmbulzea. Jurnaliştii Euronews ne sfătuiesc să vizităm Arcul de Trumf din care se văd muzeul Luvru, Sena, catedrala Notre Dame şi inclusiv Turnul Eiffel. 

Nici Parcul Guell din Barcelona nu a impresionat prea mult turiştii. Spre deosebire de alte parcuri în care accesul este liber, aici vizitatorii trebuie să achite în jur de 50 de lei. Aşadar, specialiştii în călătorii ne îndeamnă să ne îndreptăm spre Casa Vicens, proiectată de Antoni Gaudi. 

În ceea ce priveşte Budapesta, nu este prea recomandat nici Castelul Buda. Aici, jurnaliştii sunt de părere că monumentul nu îşi merită renumele de castel pentru că este doar un muzeu mic. În schimb, ei încurajează vizitatorii să vadă Parlamentul Ungariei. 

Pe acelaşi subiect

Şi Turnul din Pisa este pe lista celor mai supra-apreciate atracţii. Oamenii trebuie să aştepte ore la rând, să achite 20 de euro iar apoi să urce 300 de trepte. O alternativă sunt cele două turnuri din Bologna, aflate la 200 de kilometri. 

Tot în Italia, la Roma, jurnaliştii ne sfătuiesc să evităm scările din Piaţa Spaniei. În schimb, aceştia propun să petrecem mai mult timp în cartierul de peste Tibru - Trasteverre, considerat a fi de mulţi drept unul dintre cele mai fermecătoare cartiere din capitala Italiei. 

În Danemarca suntem sfătuiţi să alegem să vizităm Muzeul Artei Moderne din Humleabaek, în loc să mergem să vedem statuia "Mica Sirene" din Copenhaga. 

Pe de altă parte, în Germania specialiştii în domeniu propun să vizităm Galeria de Est din Berlin, în loc să mergem la Checkpoint Charlie, acolo unde este fostul punct de frontieră creat după ridicarea zidului Berlinului.

Iar faimosul Cartier Roşu a fost descris drept: kitchos, plin de oameni care au băut peste măsură şi femei deprimate. Mai frumoasă, spun ei, este o plimbare pe marginea canalelor Amsterdamului.

Lista a fost întocmită, după ce mai mulţi turişti şi-au scris părerile despre atracţiile respective. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Destinaţiile supraestimate ale Europei. Turiștii, sfătuiți să aleagă zone mai puțin cunoscute în această perioadă