Antena Meniu Search
x

Turiștii români, primiți fără test de coronavirus în Turcia

Veşti bune pentru cei care sperau să-şi petreacă vacanţa în renumitele staţiuni de pe litoralul turcesc. Ţara este, începând de astăzi, verde. După ce sute de turişti au renunțat luna trecută la rezervările în Turcia și au ales Grecia, acum agenţiile de turism caută soluţii rapide pentru reprogramarea sejururilor, mai ales că turcii nu solicită test covid19 şi deja au venit cu oferte.

de Redactia Observator

la 27.07.2020, 23:43

Vezi și
  • Turcia atrage turiștii români cu numeroase oferte.

"Cât timp rămâne în vigoare lista asta? O săptămână? Turcia e de acum la liber?", sunt întrebările pe care românii și le-au pus imediat după ce s-a publicat noua listă cu țările pentru care carantina sau izolarea nu mai este obligatorie la întoarcerea în țară. 

Pe listă au rămas doar 44 de țări și, spre încântarea turiștilor, multe state cum ar fi Portugalia, Turcia, Suedia, Emiratele Arabe Unite și Egipt sunt considerate acum zone verzi. 

Marius Berca, director operaţional agenţie turism: Erau foarte mulţi turişti care aveau vacanţe programate în Turcia, Egipt şi sunau mereu şi întrebau când pot să plece. Portugalia, Suedia sunt ţări unde se desfăşurau multe circuite şi au fost foarte afectate.

Dacă până acum cei care voiau să plece în vacanţă alegeau Bulgaria şi Grecia - după ce testarea a devenit obligatorie, cel puţin pentru litoralul grecesc, mii de turişti s-au reorientat către Antalya, o destinaţie preferată mai ales de familiiile cu copii. 

Alin Burcea, director agenţie turism: Avem 2.000 de turişti care şi-au păstrat rezervările, dar mă aştept să se mai înscrie având în vedere că turcii au ieşit cu oferte de 20+30% pentru luna august. Nu s-a mai întâmplat așa ceva.

Pentru a ajunge însă acolo, turiştii mai au de aşteptat până la mijlocul lunii august dacă îşi doresc o cursă cu avionul. TAROM, de exemplu, nu se grăbeşte să ia o decizie. 

Compania națională păstrează măsura suspendării curselor comerciale până pe 15 august și pentru țări care sunt acum în zona verde, precum Egipt, Turcia, Portugalia, Emiratele Arabe Unite.

Și asta pentru că, spun reprezentanții companiei, aceste curse nu se pot organiza de pe o zi pe alta. Durează cel puțin o săptămână timp în care din nou lista țărilor galbene s-ar putea modifica.

Alin Burcea, director agenţie turism: Nu poţi să te mişti atât de repede, să iei avioanele, să le contractezi. Se schimbă regula de astăzi pe mâine, ne-am învăţat.

Lista cu ţările verzi ar urma să fie actualizată săptămânal. Sunt considerate țări cu risc ridicat cele în care rata cazurilor noi de îmbolnăvire, din ultimele 14 zile, raportată la 100.000 de locuitori, e mai mare decât cea înregistrată în România în perioada similară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Turiștii români, primiți fără test de coronavirus în Turcia