Antena Meniu Search
x

Turiștii români care pleacă în străinătate trebuie să-și pună măști de protecție în bagaj pentru a evita plata unor amenzi

Dacă mergeţi în străinătate, strecuraţi în bagaje şi câteva măşti. În Grecia, spre exemplu, măştile au redevenit obligatorii în magazine, în taxi, transportul public şi chiar în lift. Pentru greci şi turişti deopotrivă. Autorităţile de peste tot sunt îngrijorate de încălcarea regulilor privind distanţa aşa că au fixat amenzi mari. 150 de euro fără drept de apel. Cuantumul amenzilor diferă de la o ţară la alta. 

de Redactia Observator

la 20.07.2020, 23:26

Vezi și
  • Amenda pentru nepurtarea măștii de protecție în spațiile închise sau în transportul public este de 150 de euro în Grecia.

Santorini, Creta, Thassos sau Halkidiki, locaţii neatinse de coronavirus pe timpul pandemiei au devenit vizibile pe harta COVID a lumii odată ce Grecia şi-a redeschis graniţele pentru turişti.

În primele două săptămâni ale lui iulie, 530 de infecţii au fost depistate în ţară. Dublu faţă de luna mai şi cât toată luna iunie. În faţa predicţiilor alarmiste ale epidemiologilor care spun că un al doilea val va veni înainte de sfârşitul sezonului, autorităţile au trecut la fapte. Masca este obligatorie în spaţii închise şi nimeni nu este scutit de amendă. 

Veronica Todor, corespondent Grecia: Începând de sâmbătă, în Grecia, purtarea măştii în supermarketuri, dar şi în orice alte magazine a devenit obligatorie pentru personal, dar şi pentru clienţi. Purtarea măştii a devenit obligatorie şi în transportul public, taxiuri, spitale. Amenda este 150 de euro pentru cei care sunt prinşi fără mască în aceste spaţii.

Pentru localnici, noua regulă vine ca o supra-asigurare. Se tem de valul de turişti cu care intră în contact zi de zi, în ciuda măsurilor luate de autorităţi. De săptămâna trecută, cei care intră pe cale terestră, pe la graniţa Promachonas-Kulata, sunt obligaţi să prezinte un test COVID negativ. Testări aleatorii face şi statul elen pentru toate categoriile de turişti. Cu toate acestea, noi cazuri sunt depistate în fiecare zi. 16 numai ieri.

Dacă amenda pentru nepurtarea măştii este de 150 de euro în Grecia, în Spania e 100 de euro, iar în Franţa e 135 de euro. Sumele pot fi mai consistente în Italia, unde amenzile sunt între 400 şi 3.000 de euro. Turiştii sunt sfătuiţi să evite zonele aglomerate şi să păstreze distanţa socială chiar şi pe plajă. La mai puţin de doi metri, susţin experţii, inhalăm aerul expirat de persoana din imediata apropiere. Pentru siguranţa oamenilor, autorităţile au interzis şi festivalurile locale şi iau în calcul chiar închiderea barurilor de pe plajă dacă situaţia o va cere. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Turiștii români care pleacă în străinătate trebuie să-și pună măști de protecție în bagaj pentru a evita plata unor amenzi