Antena Meniu Search
x

Video Turiştii "problemă", pagube de mii de euro în cele mai vizitate locuri din lume. Ce măsuri iau autorităţile

Vrem vizitatori, dar care să respecte regulile şi să nu facă scandal. Asta e noua politică adoptată de cele mai cunoscute destinaţii turistice ale lumii. Asta după ce tot mai mulţi străinii au început să se certe cu poliţiştii, să distrugă mediul şi să pună în pericol vieţile oamenilor. Din Italia până în Indonezia, autorităţile locale au început să amendeze şi chiar să îi expulzeze pe turiştii puşi pe rele.

de Redactia Observator

la 09.04.2023, 19:44

Vezi și

În Bali, Indonezia, un poliţist se ceartă cu o australiancă stabilită de 23 de ani în ţară. Femeia nu vrea să poarte casca de protecţie pe scuter şi, după ce face scandal, este trimisă acasă. Alături de ea, pe lista deportărilor apare şi un blogger rus care s-a pozat cu pantalonii în vine pe un munte sacru.

Sunt doar două exemple din noul tip de turişti din destinaţiile populare. În Hawaii, 33 de oameni sunt anchetaţi după ce au hărţuit un grup de delfini. Iar o femeie care s-a filmat în timp ce atingea o focă dintr-o specie pe cale de dispariţie a fost amendată cu 500 de dolari.

Nu doar animalele sunt în pericol

La Roma, doi americani au aruncat o trotinetă electrică pe Treptele Spaniole şi au produs pagube de 25.000 de euro. În Venezia, străinii se dau în spectacol pe canale. Merg cu plăci de surf motorizate şi sar în apă de la mare înălţime. Momentul nu a fost apreciat de primarul local. L-a amendat pe cascadorul de ocazie, un britanic.

Pe acelaşi subiect

Luigi Brugnaro, primar Venezia: Lui probabil ar trebui să îi dăm o diplomă pentru prostie. Spun asta pentru că apoi, probabil, va publica totul pe social media, el şi colegul lui. Pare că şi-a riscat şi viaţa, dacă vedeţi săritura. Dar sunt delicvenţi adevăraţi care nu îşi dau seama pericolul pe care îl creează pentru oraş.

Amsterdam a început o campanie anti-turism

Grupurile mari de britanici sunt îndemnate să nu îşi ia bilet de avion către Ţările de Jos. În Bali, vizele pentru ruşi şi ucraineni sunt acum mai greu de obţinut. Iar Hawaii ia în calcul un scenariu extrem, desfiinţarea biroului pentru turism.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Turiştii "problemă", pagube de mii de euro în cele mai vizitate locuri din lume. Ce măsuri iau autorităţile