Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ucrainenii susțin că au atacat un post de comandă din Kursk cu o bombă GBU-39 de fabricație americană

Vladimir Putin acuză Ucraina că a încercat noaptea trecută să provoace un accident nuclear la centrala din Kursk, unde de trei săptămâni este în desfăşurare o uriaşă ofensivă a Kievului. Peste 130.000 de ruşi au fost evacuaţi din calea ucrainenilor, care au reuşit să înainteze peste 35 de kilometri pe teritoriul inamic. Între timp, ucrainenii anunță că au folosit arme americane pentru a lovi Rusia pe teritoriul ei.

de Redactia Observator

la 22.08.2024 , 22:20

atac Kursk
Ucrainenii susțin că au atacat un post de comandă din Kursk cu o bombă GBU-39 de fabricație americană - Profimedia Images

"Inamicul a încercat noaptea trecută să lovească centrala nucleară. Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică a fost informată. Au promis că vor veni să evalueze situaţia. Sper ca acest lucru să fie dus la bun sfârşit de ei", a declarat Vladimir Putin, preşedintele Rusiei.'

Ucraina susține că a folosit o bombă americană pentru a lovit teritoriul Rusiei

Forțele aeriene ale Ucrainei au declarat joi că au folosit o bombă GBU-39 de fabricație americană pentru a lovi un post de comandă al unui pluton rusesc în regiunea Kursk din Rusia, unde Ucraina a organizat o incursiune, transmite Mediafax.

Articolul continuă după reclamă

Aliații Kievului, inclusiv Statele Unite, furnizează arme forțelor ucrainene, dar au impus restricții cu privire la modul și momentul în care acestea pot fi utilizate în interiorul Rusiei, de teamă că astfel de lovituri ar putea provoca represalii din partea Rusiei care ar atrage țările NATO în războiul ruso-ucrainean.

În acest context, forțele aeriene ale Ucrainei au spus că au folosit o bombă GBU-39 de fabricație americană pentru a lovi postul de comandă al unui pluton rusesc în regiunea Kursk.

Trupele ucrainene au trecut peste granița rusă pe 6 august 2024, într-un asalt surpriză, după ce trupele au reușit să câștige înapoi terenul ocupat de Rusia la sfârșitul anului 2022.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Ştiri externe » Ucrainenii susțin că au atacat un post de comandă din Kursk cu o bombă GBU-39 de fabricație americană