Antena Meniu Search
x

Ucrainenii duc războiul acasă la ruşi. Budanov: "Este o pedeapsă de la Dumnezeu". Kremlin: Gesturi disperate. Nu merge contraofensiva

Război în Ucraina. Ucrainenii continuă atacurile cu drone asupra Moscovei, dar şi a regiunilor de graniţă. Kievul a atacat duminică noaptea un comisariat de poliţie din regiunea rusă Briansk.  Este ''o pedeapsă de la Dumnezeu'', îi avertizează pe ruşi şeful serviciului de informaţii militare ucrainene, Kirilo Budanov. Kremlinul susţine că sunt de fapt  "gesturi disperate" care arată că ofensiva lor nu merge conform planurilor. 

de Redactia Observator

la 31.07.2023, 16:09

Ucrainenii duc războiul acasă la ruşi. Budanov: "Este o pedeapsă de la Dumnezeu". Kremlin: Gesturi disperate. Nu merge contraofensiva
Kirilo Budanov - Profimedia

Ucraina a atacat duminică noaptea cu drone un comisariat de poliţie din regiunea rusă Briansk, a afirmat luni guvernatorul regiunii, Aleksandr Bogomaz. "Forţele ucrainene au atacat noaptea districtul Trubcevski. O dronă a lovit comisariatul de poliţie din acest district. Nicio victimă", a scris pe Telegram oficialul din regiunea rusă vecină cu Ucraina.

Tot mai multe atacuri cu drone asupra teritoriului Rusiei şi asupra peninsulei Crimeea

În ultimele săptămâni au avut loc tot mai multe atacuri cu drone asupra teritoriului Rusiei şi asupra peninsulei Crimeea, anexată de Rusia în 2014, în timp ce forţele ucrainene îşi continuă contraofensiva începută în iunie.

Duminică dimineaţa, Rusia a anunţat că a respins peste noapte două atacuri cu drone ucrainene, unul în Crimeea şi unul la Moscova.

Pe acelaşi subiect

Capitala rusă, situată la circa 500 de km de frontiera cu Ucraina, nu a fost atacată de multe ori din februarie 2022, când a început războiul, însă în ultimele luni au avut loc mai multe astfel de atacuri, inclusiv unul asupra Kremlinului, în mai.

Kirilo Budanov, despre atacul cu drone asupra Moscovei: Este ''o pedeapsă de la Dumnezeu''

Şeful serviciului de informaţii militare ucrainene (GUR), Kirilo Budanov, a vorbit luni despre ultimele atacuri cu drone împotriva Moscovei, pe care le-a numit "o pedeapsă de la Dumnezeu", relatează Agerpres. "Dronele din Moscova sunt o pedeapsă de la Dumnezeu", a spus Budanov, întrebat despre dronele care au lovit capitala Rusiei în ultimele zile.

Şeful GUR a adăugat că "ţara agresoare" trebuie să se fi gândit totuşi că lansarea unei invazii militare asupra Ucrainei "ar putea avea repercusiuni". Capitala rusă Moscova a fost atacată de mai multe ori în ultimele zile de aparate de zbor fără pilot.

Ucraina şi-a revendicat implicit responsabilitatea pentru aceste atacuri, iar preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat duminică noapte că războiul a ajuns pe teritoriul Rusiei.

Kremlin: Gesturi disperate ale Kievului pentru că ofensiva nu merge conform planurilor

Contraofensiva Ucrainei "nu merge cum s-a planificat", susţine Kremlinul, potrivit căruia resursele NATO livrate Kievului au fost "risipite" în cursul operaţiunii, care a dus doar la succese limitate pentru Ucraina în ultimele două luni, relatează Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat pe de altă parte într-o discuţie cu presa că Rusia va lua măsuri suplimentare pentru a se apăra în faţa atacurilor ucrainene cu drone, după ce duminică un astfel de atac a vizat districtul financiar al Moscovei.

"Resursele de mai multe miliarde de dolari transferate de ţările NATO regimului de la Kiev sunt cheltuite de fapt în mod ineficient şi fără rost", a subliniat Peskov, adăugând că Kievul recurge la "gesturi disperate" cum a fost atacul de duminică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Ucrainenii duc războiul acasă la ruşi. Budanov: "Este o pedeapsă de la Dumnezeu". Kremlin: Gesturi disperate. Nu merge contraofensiva