Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ucraina a bombardat Belgorodul, dar rachetele au căzut pe autostradă, peste civili. Cel puţin 5 morţi

Război în Ucraina. Ucraina se răzbună după atacul rusesc asupra oraşului Harkov, unde 7 oameni au murit, iar alţi 90 au fost răniţi. Kievul a lansat rachete asupra oraşului Belgorod, aflat lângă graniţă. Proiectilele, care vizau ţinte strategice, au căzut pe o şosea circulată şi au făcut cinci victime civile.

de Redactia Observator

la 31.08.2024 , 20:20

Sunt doar două dintre rachetele lansate de ucraineni ca răspuns la tragediile provocate în Harkov. În imaginile surprinse de camera de bord, se vede cum o maşină este lovită şi se transformă într-o minge de foc. Proiectilele au ţintit mai multe puncte din oraşul rusesc Belgorod, aflat la doar câţiva kilometri de linia frontului. Sistemul de apărare antiaeriană a ruşilor a reuşit să doboare mai multe rachete, însă resturile lor au căzut peste case. Incendii au izbucnit în mai multe părţi din oraş iar pompierii s-au luptat ore-n şir să stingă focul. 5 oameni au murit, iar alţi 46 au fost răniţi, susţin autorităţile locale.  

Stoltenberg a spus în premieră că sprijină ofensiva lansată de Kiev pe teritoriul Rusiei

"Ucraina are dreptul de a se apăra. Şi conform dreptului internaţional, acest drept nu se opreşte la graniţă. Ca toate operaţiunile militare, acest lucru vine cu riscuri. Dar este decizia Ucrainei cum să se apere", a declarat Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO. Într-un interviu oferit pentru publicaţia germană Welt am Sonntag, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus în premieră că sprijină ofensiva lansată de Kiev pe teritoriul Rusiei.

Vezi și

În Harkov, la doar 35 de kilometri de graniţă, ucrainenii abia îşi revin după cele mai intense bombardamente de la izbucnirea războiului. Se tem pentru viaţa lor după ce etajele superioare ale unui bloc de locuinţe au fost lovite de ruşi. Şapte oameni au murit, printre care şi o fetiţă de 14 ani, iar alţi 90 au fost răniţi. Preşedintele Zelenski a cerut aliaţilor occidentali să-i permită să lovească ţintele strategice din care Rusia îşi lansează atacurile. Josep Borrel, şeful diplomației europene, a subliniat că o astfel de măsură e vitală. În ultima săptămână, ucrainenii spun că Moscova a lansat peste 400 de drone şi rachete de toate tipurile mai ales asupra infrastructurii energetice a ţării.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Ce variantă aţi ales pentru încălzirea locuinţei?
Observator » Ştiri externe » Ucraina a bombardat Belgorodul, dar rachetele au căzut pe autostradă, peste civili. Cel puţin 5 morţi