Antena Meniu Search
x

Ucraina anunţă înfrângerea unui regiment rus de tancuri la nord-est de Kiev: "Comandantul ocupanţilor a fost lichidat"

După mai bine de două săptămâni de la începerea războiului din Ucraina, luptele sunt departe de a se încheia şi negocierile avansează foarte greu. Preşedintele Zelenski acuză Rusia de genocid şi crime de război după ce un spital de copii, cu maternitate, din Mariupol, a fost distrus de un bombardament în timp ce reprezentanţii Rusiei pretind că Federaţia nu "a atacat Ucraina şi nu va ataca nici alte ţări".

de Redactia Observator

la 10.03.2022, 15:42

Ucraina anunţă înfrângerea unui regiment rus de tancuri la nord-est de Kiev
- Twitter

Ruşii continuă atacurile asupra Kievului, însă armata ucraineană nu renunţă şi înregistrează noi victorii: astăzi anunţă că a înfrânt un regiment rus de tancuri şi l-a "lichidat"” pe comandantul acestuia, colonelul A. Zaharov, la Brovarî, la nord-est de Kiev, relatează CNN.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Comandantul regimentului de ocupanţi, colonelul Zaharov, a fost lichidat. În bătălia din districtul Brovarî, în regiunea Kiev, grupul tactic de batalion din al VI-lea Regiment de tancuri (Cebarkul) din cadrul celei de a 90-a Divizii a Comandamrntului Central a suferit pierderi importante, atât materiale, cât şi de personal", anunţă într-un mesaj postat pe Twitter ministerul.

CNN scrie că a geolocalizat şi verificat o înregistrare video postată de către Ministerul ucrainean al Apărării în care apare o coloană militară rusă care se retrage după ce este atacată.

Forţele armate ucrainene publică imagini de după atac, care surprind mai multe vehicule distruse.

Forţe ruse se apropie de Kiev din nord-est şi est, într-o încercare de a închide încercuirea captalei ucrainene, însă ucrainenii au reuşit să le ţină la distanţă cu ajutorul unor sisteme antitanc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Ucraina anunţă înfrângerea unui regiment rus de tancuri la nord-est de Kiev: "Comandantul ocupanţilor a fost lichidat"