Antena Meniu Search
x

Ucraina cere ajutor MILITAR SUA și Marii Britanii!

Deputații din Rada Supremă de la Kiev vor să ceară ajutor militar de la SUA și Marea Britanie, pentru asigurarea suveranității Ucrainei

Deputații vor să se adreseze statelor garant pentru integritatea teritorială a Ucrainei. Kievul vrea măsuri în vederea utilizării tuturor pârghiilor diplomatice și militare pentru menținerea independenței Ucrainei, suveranității și integrității teritoriale în limitele garnițelor țării, conform Deschide.md.

De asemenea, deputații s-au adresat și Rusiei pentru a-și retrage armata din Crimeea și să renunțe la agresiunea împotriva Ucrainei.

Sub denumirea de state granat se are în vedere țările care în 1944 au semnat un Memorandum de garantare a securității și neproliferarea armelor nucleare la care a aderat și Ucraina. Documentul este cunoscut mai mult ca Memorandumul de la Budapesta, care a fost semnat de Marea Britanie, SUA, Federația Rusă și Ucraina.

În urma acestui document, Ucraina a renunțat la armele nucleare. Iar statele semnatare s-au obligat să respecte independența, suveranitatea și granițele Ucrainei, dar și să se abțină amenințări și utilizarea forței. În cazul apariției neînțelegerilor, dar și agresiunii acestea trebuie să fie discutate la ONU. De asemenea, statele au promis să nu folosească arme nucleare împotriva Ucrainei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Ucraina cere ajutor MILITAR SUA și Marii Britanii!