Antena Meniu Search
x

Ucraina îşi plânge eroii. Juice, unul dintre cei mai cunoscuţi piloţi ai Forţelor Aeriene, a fost înmormântat la Kiev

Sute de ucraineni şi-au luat rămas bun marţi, la Kiev, de la pilotul Forţelor Aeriene Ucrainene Serghei Plişcikov, mai cunoscut sub numele de război "Juice", care a murit departe de front, la 25 august, împreună cu alţi doi piloţi, când avionul lor s-a prăbuşit în regiunea Jîtomir, în vestul Ucrainei

de Redactia Observator

la 30.08.2023, 10:33

Ancheta oficială reţine trei scenarii drept cauza accidentului: o eroare de pilotaj, o eroare în pregătirea zborului de antrenament la care au participat cele trei victime sau o defecţiune tehnică, scrie Agerpres.

Printre participanţii la ceremonie s-a numărat şi comandantul Forţelor Aeriene Ucrainene, Mikola Oleşciuk, care i-a promovat postum la gradul de maior pe "Juice" şi de locotenent colonel pe cei doi camarazi de arme care au murit împreună cu el, Viacheslav Minka şi Serghi Prokazin.

Ceremonia a avut loc în Catedrala Învierii lui Hristos din Kiev, de rit greco-catolic, unde un grup de militari au purtat pe umeri sicriul lui ''Juice'' acoperit cu drapelul ucrainean, în timp ce alţi membri ai Forţelor Aeriene îmbrăcaţi în salopetele lor caracteristice de culoare verde au expus fotografii ale acestui militar în vârstă de 30 de ani.

Familia, prietenii şi camarazii de arme au adus un omagiu memoriei unuia dintre cei mai cunoscuţi piloţi ai Ucrainei, care a fost intervievat de presa internaţională, el cerând cu acel prilej ca avioanele F-16 să fie livrate Kievului cât mai curând posibil, aminteşte EFE. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Ucraina îşi plânge eroii. Juice, unul dintre cei mai cunoscuţi piloţi ai Forţelor Aeriene, a fost înmormântat la Kiev